+ Oudere vrouw bestolen door babbeltruc

Geplaatst op 2 april 2010, om 14:52 uur

APELDOORN – Een bejaarde inwoonster van Apeldoorn is donderdagavond 1 april in haar woning aan de Barbiershoeve bestolen van geld en pinpas. Een onbekende vrouw praatte zich met een smoes bij de bewoonster naar binnen en hield haar bezig, terwijl twee andere daders haar woning doorzochten.

Elke avond krijgt de oudere vrouw hulp van de thuiszorg. Rond 21:00 uur was de onbekende vrouw langsgekomen. Zij zei een nieuwe medewerkster te zijn. De bewoonster werd geholpen door de vrouw met het omkleden. Toen zij klaar was, zag zij ineens nog een vrouw en een meisje in haar woning. Vervolgens ging het drietal weg en bemerkte de bewoonster dat haar geld en pinpas ontbraken. Vermoedelijk hebben de andere twee gedurende de tijd dat de bewoonster met de andere vrouw in de slaapkamer was, haar woning doorzocht en de spullen weggenomen. Het signalement van de daders luidt; twee vrouwen van zo’n 25 à 30 jaar oud en een meisje van circa 14 jaar. Allen erg tenger gebouwd en met lang haar. De politie heeft inmiddels een aangifte opgenomen en heeft de zaak in onderzoek. Zij is op zoek naar mogelijke getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Op heterdaad betrapt bij diefstal van fiets

APELDOORN – De politie heeft donderdagavond 1 april op de Stationsdwarsstraat in Apeldoorn een 19-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt op het stelen van een fiets.

Surveillerende agenten zagen dat de jongen zich verdacht ophield bij fietsen die geparkeerd stonden aan de Hoofdstraat in Apeldoorn. Vervolgens nam hij snel een fiets weg. De agenten zijn achter de jongen aangefietst en hielden hem aan. De jongen verklaarde de fiets te hebben weggenomen, omdat zijn eigen fiets ook gestolen was en hij een fiets nodig had. De Apeldoorner werd overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Rijden onder invloed

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 2 april drie Apeldoornse weggebruikers aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Een 30-jarige snorfietser werd door agenten op de Nieuwstraat staande gehouden, omdat hij geen achterlicht voerde. Een 42-jarige bromfietser werd op de Talingweg gecontroleerd op het gebruik van alcohol en een 50-jarige automobilist werd op de Gruttersdreef aangehouden. Op het bureau blies de snorfietser 0,9 promille en de bromfietser en automobilist beiden 0,8 promille. De 30-jarige man bleek al een rijontzegging te hebben. Het rijbewijs van de 42-jarige man werd ingevorderd, omdat hij een beginnend bestuurder bleek. Tegen alle drie wordt proces-verbaal opgemaakt.

Trio opgepakt voor diefstal van steigermateriaal

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 2 april drie mannen, aangehouden. Het trio wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij diefstal van steigermateriaal bij een in aanbouw zijnde woning aan de Amersfoortseweg in Apeldoorn.

De politie kreeg omstreeks 02:30 uur de melding dat een getuige had gezien dat twee mannen aan het rommelen waren met steigers die rondom een huis stonden. Zij verdwenen op een gegeven moment in een witte bestelbus. Deze werd direct door de aanrijdende politie gezien en het voertuig werd staande gehouden. Bij controle bleek in de laadbak allerlei steigermateriaal te liggen. Hierop zijn de drie inzittenden aangehouden op verdenking van diefstal. De verdachten, een 28-jarige en 36-jarige man uit Zwolle en een 31-jarige man uit Apeldoorn zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. Vandaag zal de aannemer uitsluitsel moeten geven of het steigermateriaal van hem is.

De auto is in beslag genomen en de politie maakt proces-verbaal op.