Politie onderzoekt ontvoering Harderwijk - GelreNieuws.nl

Politie onderzoekt ontvoering Harderwijk

Geplaatst op 14 april 2010, om 12:20 uur

HARDERWIJK – De politie stelt een onderzoek in naar de vrijheidsbeneming van een 29-jarige Harderwijker. Het feit vond dinsdagmiddag 13 april plaats. In verband hiermee zijn een 35-jarige plaatsgenoot en een 41-jarige inwoner uit Ermelo aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 16.00 uur een melding dat een man vanuit het centrum in Harderwijk tegen zijn wil was meegenomen in een auto. Dit zou door twee mannen zijn gebeurd. De politie stelde direct een onderzoek in en heeft enkele getuigen van het voorval verhoord.

Enige tijd later kreeg de politie een melding dat een man zich bij een benzinestation in het buitengebied van Apeldoorn had gemeld. Hij verklaarde te zijn overvallen, maar legde geen duidelijk verklaring af over het gebeurde.

Het vermoeden bestond al snel dat het hier om de mogelijk ontvoerde Harderwijker ging. De man is meegenomen naar het politiebureau en hier bleek het vermoeden te kloppen.

Aan het begin van de avond zijn de twee verdachten aangehouden. Zij zijn ingesloten voor verhoor. De politie probeert duidelijkheid te krijgen over de aanleiding voor het gebeurde.