+ Rijbewijs ingevorderd na autostunt

Geplaatst op 11 april 2010, om 13:54 uur

NUNSPEET – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 11 april het rijbewijs van een 21-jarige jongeman uit Nunspeet ingevorderd. Hij maakte in het centrum een zogenaamde burn-out met zijn auto en zette de straat vol rook.

Agenten zagen de jongeman rond 00.25 uur op de Stationslaan in Nunspeet een burn-outactie uitvoeren. Door de spinnende banden kwam de straat blauw te staan van de rook. Gezien het gevaar in het uitgaansgebied werd de jongeman aangehouden. In overleg met de hulpofficier van justitie werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de jongeman wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beschonken beginnend bestuurder betrokken bij ongeval

ERMELO – De politie maakt proces-verbaal op tegen een 19-jarige jongeman uit Putten. Hij raakte zaterdagavond 10 april op de Putterweg in Ermelo betrokken bij een aanrijding en bleek te hebben gedronken.

De aanrijding werd omstreeks 23.05 uur gemeld. Een 54-jarige automobiliste uit Putten had op de rotonde een ongeluk  gehad met 19-jarige uit Putten afkomstige fietser. Deze had een pijnlijk been en liep schaafwonden op. De jongeman bleek te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau blies hij bijna 1.4 promille. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken stapper

HARDERWIJK – De politie zoekt contact met een jongeman die in de nacht van zaterdag op zondag 11 april in de binnenstad van Harderwijk mishandeld is door een 17-jarige Harderwijker. Deze jongeman werd aangehouden na een melding over hinderlijk gedrag in het centrum.

Agenten kregen omstreeks 01.40 uur een melding dat twee jongeren tegen ramen bonsden van panden in de binnenstad. De politiebikers stelden direct een onderzoek in en trof het duo op de Smeepoortstraat aan. Zij waren zich van geen kwaad bewust. Terwijl de bikers met hen in gesprek waren vertelde een passant dat de later aangehouden 17-jarige eerder die nacht en jongeman in het centrum had mishandeld. De verdachte, die het nodige gedronken had, bevestigde dit ook. Toen bleek dat hij ook nog enkele hagelpatronen bij zich had, is hij voor verder onderzoek aan gehouden en ingesloten. De politie hoopt dat het slachtoffer zich meldt.

Elburger met stroomstootwapen op zak aangehouden

’t LOO – De politie heeft zaterdag 10 april een 19-jarige jongeman uit Elburg aangehouden. Hij bleek met zijn kentekenplaat te hebben geknoeid en bleek een stroomstootwapen en speed bij zich te hebben. Hij is ingesloten voor verhoor.

Surveillerende agenten zagen de jongeman aan het eind van de middag op de Vreeweg in ’t Loo (gemeente Oldebroek) rijden. Het viel hen op dat er met de kentekenplaat geknoeid was, waarna zij de bestuurder lieten stoppen. Deze bekende direct met de letters te hebben geknoeid om boetes bij een radarcontrole te ontlopen. Bij verdere controle bleek hij een stroomstootwapen en enkele grammen speed bij zich te hebben. De jongeman werd aangehouden en is voor verhoor ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.