+ Verdachte fiets leidt politie naar fietsendief

Geplaatst op 9 april 2010, om 14:04 uur

ERMELO – De politie heeft donderdag 8 april een fiets teruggevonden die sinds 2008 als gestolen geregistreerd stond. Een 31-jarige man uit Ermelo werd, verdacht van fietsdiefstal, aangehouden.

Agenten zagen tijdens hun dienst een verdacht uitziende fiets staan, in een tuin staan bij een woning in Ermelo. Bij nadere controle bleek dat van de fiets in september 2008 aangifte van diefstal was gedaan.  De bewoner, die aangaf dat het zijn fiets was, werd aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Daar legde de Ermeloër een bekennende verklaring af over de diefstal. De fiets is in beslag genomen. De politie neemt contact op met de oorspronkelijke eigenaar. Tegen de 31-jarige verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden na diefstal van sokken

ELBURG – De politie heeft donderdag 8 april een 36-jarige man uit Wezep verhoord over een winkeldiefstal. De man zou bij een warenhuis aan de Beekstraat in Elburg een aantal sokken hebben weggenomen.

De politie kreeg de melding dat het winkelpersoneel de man had aangehouden. Hij zou zonder te betalen voor vier paar sokken het warenhuis hebben willen verlaten, maar werd door de manager in de kraag gevat. Op het politiebureau legde de man een bekennende verklaring af.  De sokken zijn teruggegeven aan de winkel en de man kreeg een boete.

IJssalon en Chinees restaurant doelwit inbraak

EPE – Bij een Chinees restaurant met aangrenzende ijssalon aan de Hoofdstraat in Epe is donderdagavond 8 april ingebroken. Er is voornamelijk geld buitgemaakt.

De inbraak werd omstreeks 00:30 uur gemeld. Men is de ijssalon binnengekomen door een raam te forceren. Vervolgens is men binnendoor in het aangrenzende restaurant gekomen. Uit beide ruimtes werd een nog onbekende geldbedrag weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt mensen die iets gehoord en/of gezien hebben, te bellen met 0900-8844.