+ Diefstal van bomen uit het bos

Geplaatst op 8 april 2010, om 20:42 uur

HEERDE – Een 35-jarige man uit IJsselmuiden is woensdagmiddag 7 april op heterdaad betrapt toen hij een aantal kleine bomen wegnam uit het bosgebied van Heerde.

Een boswachter zag een auto geparkeerd staan in de berm van de Nieuwe Zuidweg in Heerde. Toen hij polshoogte ging nemen zag hij een man met een schep en twee kleine bomen in zijn handen aan komen lopen. Deze legde hij in zijn auto, waar al een zelfde soort boom in lag. De man verklaarde deze mee te willen nemen naar huis. Hij kon de boswachter geen geldig legitimatiebewijs tonen, waarop de boswachter de politie alarmeerde. Agenten hebben de man aangehouden wegens diefstal en hem overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De bomen zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op voor de diefstal en de man is beboet voor het niet tonen van een geldig legitimatiebewijs.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Man ontvlucht politie, drugs in auto aangetroffen

HARDERWIJK – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 8 april een 24-jarige man uit Zeewolde aangehouden nadat hij de politie had proberen te ontvluchten. Bij controle werd in zijn auto ook een hoeveelheid drugs aangetroffen. De passagier van de man is ook aangehouden omdat hij zich niet kon identificeren.

De politie zag de man rond 01:00 uur rijden op de Stadswei in Harderwijk, wilde hem controleren en gaf hem daartoe een stopteken. De automobilist negeerde deze en sloeg de Westrak op. Even later stopte de man zijn auto alsnog en vluchtte via de Stortemelk te voet verder. In een tuin liep de man zich vast in een aantal struiken, waardoor hij in de kraag kon worden gevat door de agenten. Deze laatste roken bij hem een alcohollucht en hielden hem aan op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. Bij controle in zijn auto trof de politie een zakje met ongeveer twintig pillen aan, vermoedelijk XTC. Deze zijn in beslag genomen. De Zeewolder is overgebracht naar het politiebureau waar hij 0,2 promille blies. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man wegens het negeren van het stopteken van de politie.

Zijn passagier, een 36-jarige man uit Harderwijk, kon zich niet identificeren en is ook aangehouden. Beide mannen zijn meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De pillen worden onderzocht en ook wordt onderzocht wiens eigendom ze waren.