+ Politie onderzoekt ruzie hondenuitlaters - GelreNieuws        

+ Politie onderzoekt ruzie hondenuitlaters

Geplaatst op 8 april 2010, om 20:48 uur

DOETINCHEM – De politie stelt een onderzoek in naar een incident waarbij op woensdag 7april op de Vennenlaan in Doetinchem twee hondenuitlaters onenigheid met elkaar kregen en een een 37-jarige Doetinchemse een bloedneus opliep. De veroorzaker, een 63-jarige man uit die plaats aangehouden is voor verhoor aangehouden.

De vrouw liet woensdagmorgen omstreeks 09:30 uur haar honden onaangelijnd uit in het bos bij de Vennenlaan. Een hondenbezitter had de vrouw hier al eerder op aangesproken. Dit ontaardde in een woordenwisseling. Hierbij vlogen de honden elkaar ook in de haren. De man probeerde de honden uit elkaar te halen en hierbij, zo verklaarde hij, raakte hij de vrouw per ongeluk op de neus. Ze liep een bloedneus op en belde de politie. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Twee personen aangehouden na inbraakpoging

WEHL – De politie heeft donderdagmorgen 8 april twee mannen op heterdaad aangehouden bij een poging tot diefstal. De mannen probeerden in te breken in een shop van een tankstation aan de Broekhuizerweg in Wehl.

De politie kreeg omstreeks 05:00 uur de melding van de inbraak. Toen de politie ter plaatse kwam, waren drie mannen bezig de deur van het pand te forceren. De politie zag kans twee 22-jarige mannen uit Den Haag aan te houden. De andere zag kans om te ontkomen.
De twee aangehouden verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Bestuurder onwel

GENDRINGEN – Op woensdagavond 7 april is een 61-jarige man uit Duitsland met zijn auto tegen een boom gereden op de Oude IJsselweg bij Gendringen. Hij bleek onwel geworden.

De politie kreeg omstreeks 18:50 uur de melding van het ongeval. Ooggetuigen zagen de man slingerend, met een snelheid van 30 km per uur rijden op de 80 km weg. De man is onwel geworden en reed de weg. Hij kwam tegen een boom tot stilstand. De man is met onbekend letsel, per ambulance, overgebracht naar het ziekenhuis.

Scooterrijdster gewond bij ongeval

WINTERSWIJK – Op woensdagmiddag 8 april is een 17-jarig meisje uit Winterswijk naar het ziekenhuis overgebracht na een aanrijding op de Zonnebrink in Winterswijk.

Het meisje kreeg op haar scooter geen voorrang op het kruispunt Weurden/Zonnebrink van een 35-jarige vrouw uit Rosendahl (Duitsland). De vrouw kwam van de Kottenseweg en sloeg de Dingstraat in. Uit die straat kwam net het meisje op de scooter de kruising oprijden. Ze kon de auto niet ontwijken. Hierdoor ontstond een aanrijding. Het meisje is met onbekend letsel, per ambulance, overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de Duitse.

Scooterrijdster ten val

DOETINCHEM – Op donderdagochtend 8 april is een 16-jarig meisje uit ’s Heerenberg overgebracht naar het ziekenhuis. Zij kwam ten val met haar scooter op de Industriestraat in Doetinchem.

Een 76-jarige automobilist uit Hardinxveld-Giessendam wilde vanaf de Industriestraat de Havenstraat inrijden. Tijdens het inrijden van die straat naderde een aantal fietsers die langs de auto wilden rijden. Het meisje dat met haar scooter vanaf de Havenstraat kwam, probeerde de fietsers te ontwijken maar schrok van de auto. Ze remde af en kwam hierbij ten val met haar scooter. Zij gleed tegen de auto aan en kwam tot stilstand. Het meisje is met last van haar knieën per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Inbraak school

HEELWEG – In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Molenweg in Heelweg ingebroken in een school. Hierbij zijn onder meer computers en beamers weggenomen.

De inbraak werd op woensdagmorgen ontdekt. Men is binnen gekomen door een raam te forceren. De politie doet onderzoek naar de inbraak.

Politie zoekt bestuurster na botsing

ZELHEM – De politie zoekt contact met een vrouw van een blauwe auto die op dinsdag 6 april  betrokken raakte bij een botsing op de Weverstraat te Zelhem. De motor van een 23-jarige Winterswijker liep hierbij schade op.

De man was een proefrit met een motor aan het maken. Hij stond omstreeks 17:00 uur stil op de Weverstraat in Zelhem om ander verkeer door te laten gaan.  Vanaf een oprit reed een vrouw in haar auto (vermoedelijk een blauwe Volkswagen) achteruit de weg op. Zij zag de motorrijder vermoedelijk over het hoofd en botste tegen hem aan. De motorrijder kon zijn motor niet houden en deze viel op de grond. De vrouw heeft de motorrijder overeind geholpen. Ogenschijnlijk leek er geen schade te zijn en men wisselde geen gegevens uit.

Bij de dealer bleek de motor wel schade te hebben. De politie is op het bewuste adres geweest, maar de bewoners hadden geen bezoek gehad en weten dus niet wie met de blauwe auto op van hun erf was weggereden. De politie doet een oproep aan de vrouw ooggetuigen van het ongeval zich te melden bij de politie via 0900 8844.