+ Automobilist botst op motorrijder tijdens rijontzegging - GelreNieuws.nl

+ Automobilist botst op motorrijder tijdens rijontzegging

Geplaatst op 6 april 2010, om 12:22 uur

WINTERSWIJK – De politie heeft maandag 5 april bij een verkeersongeval op de Kottenseweg in Winterswijk, waarbij een 34-jarige motorrijder uit Groenlo gewond raakte, een 26-jarige automobilist uit Doetinchem aangehouden.

De hulpdiensten kregen om 14:15 uur de melding van het ongeval. De motorrijder had op de kruising van de Kottenseweg met de Rondweg Zuid (N319) geen voorrang gekregen van de automobilist. De motorrijder liep bij zijn val een gebroken sleutelbeen op. De automobilist bleek een rijontzegging te hebben. Hierop is hij aangehouden en voor nader verhoor en onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De motorrijder is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op.

Rijbewijs beschonken snorfietser ingevorderd

NEEDE – De politie heeft maandagavond 5 april een 23-jarige snorfietser uit de gemeente Berkelland aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie zag de snorfietser rond 23:00 uur al slingerend over de Borculoseweg in Neede rijden. Bij aanspreken was het direct duidelijk dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de man 2,1 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsendief betrapt

DIDAM – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 5 april twee jongemannen uit Didam van 19 en 20 jaar aangehouden. Het duo werd door de politie op heterdaad betrapt toen zij op het Stationsplein in Didam een fiets wegnamen.

De twee kwamen met de trein terug van een avondje uit en hadden geen zin om naar huis te lopen, zo bleek later uit hun verklaringen. Vandaar dat één van hen een afgesloten fiets uit de fietsenstalling bij het station had gepakt en vervolgens het slot probeerde te forceren. De ander gaf hierbij aanwijzingen. Dit werd gezien door surveillerende agenten die het duo vervolgens aanhielden. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbraak bij supermarkt

TERBORG – In de nacht van zondag op maandag 5 april is er ingebroken bij een supermarkt aan het Marktplein in Terborg. Er werd voornamelijk rookwaar buitgemaakt.

De politie kreeg in de loop van de maandagochtend de melding van de inbraak. Men is het pand binnengekomen via een gat in het dak. Er werd voornamelijk een onbekende hoeveelheid sigaretten weggenomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt mensen die iets gehoord en/of gezien hebben, te bellen met 0900-8844.

Inbraak in school

’s HEERENBERG – In de nacht van maandag op dinsdag 6 april is er ingebroken bij een school aan de Plantsoensingel Noord in ’s-Heerenberg. Er is hierbij een beamer weggenomen.

De politie kreeg omstreeks 02:00 uur de melding van de inbraak via de alarmcentrale. Bij aankomst bij de school heeft de politie met een politiehond het pand doorzocht. De daders waren niet meer aanwezig. Hoe men de school is binnengekomen, is niet duidelijk. De politie heeft de inbraak en onderzoek en vraagt mensen die iets gehoord en/of gezien hebben, te bellen met 0900-8844.

Inbraak bij zeven vrachtwagens

VORDEN – Bij een transportbedrijf aan de Ambachtsweg in Vorden is in de nacht van maandag op dinsdag 6 april bij een zevental vrachtwagens ingebroken. Er werden voornamelijk telefoons weggenomen.

De politie kreeg omstreeks 05:00 uur de melding van de inbraken. Deze waren door een medewerker van het transportbedrijf bij aankomst op zijn werk ontdekt. Hoe men het afgesloten bedrijfsterrein is opgekomen, is nog niet duidelijk. Van alle getroffen verachtwagens werd een ruitje ingetikt. Ook de buit is nog niet helemaal bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Motorrijder gewond bij aanrijding

HUMMELO – Een 47-jarige motorrijder uit Wichmond raakte maandag 5 april gewond toen hij op de Zelhemseweg in Hummelo in aanrijding kwam met een 20-jarige automobilist uit Drempt.

De hulpdiensten kregen omstreeks 16:30 uur de melding van het ongeval. Beide bestuurders hadden over de Zelhemseweg in de richting van Zelhem gereden. Ter hoogte van de Laarstraat sloeg de automobilist linksaf. Net op dat moment haalde de motorrijder de auto in, waardoor een aanrijding tussen beiden het gevolg was. De motorrijder is met arm- en rugletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen zijn weggesleept.