+ Professionele hennepkwekerij in Apeldoorn ontmanteld - GelreNieuws        

+ Professionele hennepkwekerij in Apeldoorn ontmanteld

Geplaatst op 8 april 2010, om 20:39 uur

APELDOORN – De politie heeft woensdag 7 april bij een politieonderzoek in een bedrijfspand aan de Tweelingenlaan in Apeldoorn een professionele hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

De politie onderzocht het pand woning na een melding. In het pand werden op verschillende etages in totaal ruim 1.500 hennepplanten aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat zowel de stroom als het water illegaal werd afgetapt. De energie- en waterleverancier leggen vermoedelijk een naheffing op. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Twee auto’s in de sloot na aanrijding

LIEREN – Op woensdagochtend 7 april vond er op Kanaal Zuid, ter hoogte van de kruising met de Hanekerweg en Achterste Kerkweg in Lieren, een aanrijding plaats tussen twee personenauto’s. Beide voertuigen belandden hierbij in een naastgelegen sloot. De bestuurders bleven ongedeerd.

Een 23-jarige automobiliste uit Klarenbeek wilde vanaf de Hanekerweg Kanaal Zuid oversteken richting de Achterste kerkweg. Hierbij verleende zij geen voorrang aan een 18-jarige plaatsgenoot die met zijn auto over het Kanaal Zuid naderde. Een aanrijding tussen beide was het gevolg. Door de klap schoten ze allebei door tot in een naastgelegen sloot. De bestuurders zijn ter plaatse door het ambulance personeel behandeld en bleken geen letsel te hebben opgelopen. De auto’s zijn weggesleept. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 23-jarige automobiliste.

Beschonken Zutphenaar rijdt met ongeldig rijbewijs

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 8 april een 33-jarige automobilist uit Zutphen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Ook bleek hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Op het Schoutenveld in Apeldoorn werd de automobilist voor een controle door de politie staande gehouden. De bestuurder bleek een 33-jarige Zutphenaar van wie het de agenten bekend was dat hij geen geldig rijbewijs had. Een blaastest ter plaatse wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de Zutphenaar 0,2 promille. De man staat geregistreerd als recidivist als het gaat om rijden onder invloed. Zijn voertuig is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Politie zoekt getuigen van ongeval met scooter

APELDOORN – Op woensdagochtend 7 april vond op de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn ter hoogte van het Shell tankstation een aanrijding plaats tussen een scooter en een auto. De bestuurder van de auto is doorgereden. De politie doet een dringend beroep op deze automobilist om zich alsnog te melden, en is ook op zoek naar getuigen van het ongeval.

Een 16-jarig meisje reed omstreeks 07:30 uur op haar scooter over de Laan van de Mensenrechten, komend uit de richting van Kanaal Zuid. Ter hoogte van het tankstation voelde zij plotseling een klap achter haar en ging ze met haar scooter onderuit. Hierbij liep zij verwondingen op en ook haar scooter raakte beschadigd. De politie vermoedt dat er meerdere automobilisten geweest zijn die de aanrijding hebben zien gebeuren en vraagt hen om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Met valse papieren geen lening

APELDOORN – De politie heeft woensdag 7 april een 39-jarige Apeldoorner in zijn woning aangehouden. De man wordt ervan verdacht enkele documenten vervalst te hebben om een lening te kunnen krijgen bij een bank.

De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van een aangifte van de bank. De Apeldoorner bleek diverse documenten vervalst te hebben om een lening te kunnen krijgen. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.