Ruim 100 bestuurders op de bon in Apeldoorn

Geplaatst op 23 april 2010, om 13:15 uur

APELDOORN – De politie Apeldoorn hield donderdagavond een grote verkeerscontrole aan de Europaweg en het Sint-Eustatius in Apeldoorn.  Tegen 116 weggebruikers werd proces-verbaal opgemaakt.

Zij werden hierbij ondersteund door het verkeershandhavings team, het KLPD en de Koninklijke marechaussee.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De controles waren gericht op het terugdringen van alcoholmisbruik in het verkeer en de landelijke speerpunten van het Openbaar Ministerie, als helm, gordel, rood licht en snelheid. Verder werd er tegen alle overige overtredingen en gedragingen repressief opgetreden.

Er werden 544 blaastesten afgenomen. Vier bestuurders kregen proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol. Het hoogst gemeten promillage betrof 0,9. Twee weggebruikers negeerden een rood verkeerslicht en 29 mensen droegen geen autogordel. Voor het voeren van onjuiste verlichting werd 20 keer proces-verbaal opgemaakt. Ditzelfde gebeurde 31 keer voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Ook konden 10 eigenaren geen geldig kentekenbewijs tonen van hun voertuig.

Aan de Europaweg werd van 1035 voertuigen de snelheid gemeten. Hiervan reden 35 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid betrof 85 km/u. Ditzelfde gebeurde van 105 voertuigen op de Lange Amerikaweg. Hier reden 23 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid daar betrof 73 km/u. Op beide locaties geldt een maximale snelheid van 50 km/u.

Tevens werd er voor 678 euro aan openstaande boetes geïnd en werd 1 persoon ingesloten. Hij had nog 20 dagen aan openstaande hechtenis op zijn naam staan. Bij deze persoon werd bij de insluitingfouillering een boksbeugel aangetroffen. Deze werd in beslag genomen.