+ Tien gestolen fietsen resultaat grote controle - GelreNieuws.nl

+ Tien gestolen fietsen resultaat grote controle

Geplaatst op 9 april 2010, om 16:43 uur

APELDOORN – De politie heeft woensdagochtend 7 april in de omgeving van twee scholen in Apeldoorn fietscontroles gehouden. Doel was het opsporen van gestolen fietsen. Er werden in totaal 10 fietsen aangetroffen die als gestolen geregistreerd stonden, zes mensen zijn aangehouden voor heling.

De controles vonden plaats rondom scholen aan de Heemradenlaan en de Waleweingaarde. Tijdens de controles van woensdag hebben agenten 10 fietsen aangetroffen die van diefstal afkomstig bleken. Er zijn 6 jongeren aangehouden voor heling; 5 minderjarigen en een 18-jarige jongen. Het ging in alle gevallen om duurdere fietsen, van o.a. de merken Gazelle, Batavus en Sparta. De nieuwwaarde van de meeste fietsen lag ongeveer tussen de 700 en 900 euro. Ze waren gekocht voor bedragen tussen de 30 en 200 euro. Op één na is van alle  fietsen vrijwillig afstand gedaan. De fiets waar men niet vrijwillig afstand van wilde doen is in beslag genomen door de politie. Alle fietsen gaan terug naar de rechtmatige eigenaar. Alle jongeren zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

De politie waarschuwt met klem om zeer zorgvuldig te werk te gaan als het gaat om het kopen van fietsen van particulieren of via internetsites zoals Marktplaats. Op internet worden veel gestolen fietsen te koop aangeboden. Iedereen die (al dan niet bewust) een gestolen fiets koopt maakt zich schuldig aan heling.

De politie adviseert met klem om voordat u een fiets via een particulier koopt altijd eerst te kijken op www.fietsdiefstalregister.nl Hier kunt u aan de hand van een frame- of chipnummer controleren of een fiets als gestolen geregistreerd staat. Let wel, deze site biedt helaas geen volledige garantie dat de fiets niet gestolen is. Immers, een gedupeerde kan wellicht (nog) geen aangifte hebben gedaan van de diefstal van zijn of haar fiets, en dan staat de fiets ook niet geregistreerd als gestolen.

Staat de fiets niet in het fietsdiefstalregister, maar heeft u toch sterke twijfels over de herkomst van de fiets, waarschuw dan de politie via 0900-8844. Die kunnen wellicht een onderzoek instellen.

Brand in coniferenhaag mogelijk aangestoken

APELDOORN – Aan de Nijbroekseweg in Apeldoorn heeft donderdagmiddag 8 april een coniferenhaag in brand gestaan. Ook een deel van het hekwerk verbrandde hierbij.

De politie kreeg omstreeks 17:30 uur de melding van de brand. Achter op het erf van een voormalige kwekerij stond een coniferenhaag in brand. Vier coniferen van zo’n drie meter hoog brandden volledig af. Ook liep tien meter hekwerk schade op. De brandweer bluste de brand. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak en houdt rekening met het feit dat de brand mogelijk is aangestoken.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com