+ Apeldoorner ter ontnuchtering opgesloten in politiecel

Geplaatst op 14 mei 2010, om 18:17 uur

APELDOORN – De politie heeft donderdag 13 mei een 59-jarige Apeldoorner aangehouden en beboet voor openbaar dronkenschap.

De politie kreeg in de vroege avond meerdere meldingen over een dronken man op de Ooievaarslaan in Apeldoorn. Ter plaatse troffen agenten de 59-jarige Apeldooner aan. De man was onvast ter been en sprak met dubbele tong. Hij was niet meer in staat om zich zelfstandig voort te bewegen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij ter ontnuchtering voor een aantal uur ingesloten. Met een boete voor openbare dronkenschap kon de Apeldooner laat in de avond weer naar huis.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Drie stappers aangehouden

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 14 mei een drietal aanhoudingen verricht in het uitgaansgebied in het centrum van Apeldoorn.

Een 25-jarige Apeldoorner was door portiers van een café aan het Caterplein in de kraag gevat toen hij naar buiten liep met een jas die niet van hem was. De portiers droegen de man over aan agenten wegens diefstal van de jas. De Apeldooner kon de agenten geen geldig identiteitsbewijs tonen en stelde zich niet echt meewerkend op. De man werd aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich hevig, waarna hij door agenten onder dwang is afgevoerd en overgebracht naar het politiebureau.

Twee mannen van 23 jaar uit Lieren en Apeldoorn zijn aangehouden omdat ze weigerden te vertrekken. Het duo stelde zich zeer agressief op tegenover de portiers van een café in de binnenstad. Surveillerende agenten bevolen het duo hierop om het uitgaansgebied te verlaten. De twee mannen weigerden hieraan te voldoen, waarop zij door agenten werden aangehouden. Ook zij zijn overgebracht naar het politiebureau.

De politie maakt tegen alle drie de mannen proces-verbaal op.

Man mishandeld met honkbalknuppel in Apeldoorn

APELDOORN – Een 36-jarige Apeldooner is donderdag aan het einde van de middag ter hoogte van een supermarkt aan De Linie in Apeldoorn door een 57-jarige plaatsgenoot mishandeld met een honkbalknuppel.

De politie kreeg omstreeks 17:15 uur de melding van het incident. Het slachtoffer werd plotseling belaagd door de 57-jarige man die met een honkbalknuppel op hem af kwam. De 36-jarige man wist de klap af te weren maar liep toch ondermeer een gekneusde arm op. De 57-jarige ging er vrij snel weer vandoor maar is later op de avond door de politie thuis aangehouden.

De twee mannen bleken elkaar te kennen. Tussen het slachtoffer en de familie van de verdachte is al langer sprake van een conflict. De 57-jarige man is donderdagavond ingesloten op het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek.

Ruzie om verkeerssituatie

APELDOORN – Een 28-jarige man uit Apeldoorn is donderdag 13 mei aangehouden nadat hij over de auto van een 40-jarige vrouw uit Amsterdam was gelopen en haar een duw had gegeven, na een conflict tussen beide over een verkeerssituatie.

De politie kreeg omstreeks 13:30 uur melding van het incident, die plaatsvond op de Albardastraat in Apeldoorn. De man en vrouw reden op elkaar af en kregen ruzie over wie achteruit moest rijden om plaats te maken voor de ander. Dit escaleerde toen de man merkte dat de vrouw zijn kenteken noteerde. De man sprong op de motorkap van de vrouw en gaf haar ook een duw. Hierdoor kwam de vrouw ten val. Na het incident stapten beide weer in hun auto en reden weg. De vrouw alarmeerde de politie en de man meldde zichzelf even later op het politiebureau. Hij betuigde zijn spijt over wat er gebeurd was en beloofde de aan de auto ontstane schade te vergoeden. De man is aangehouden en nader verhoord. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Gewonden bij ongeval in Apeldoorn

APELDOORN – Op het kruispunt van de Koning Stadhouderlaan met de Europaweg in Apeldoorn vond donderdagavond 13 mei rond 22:45 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto’s. Eén van de auto’s kwam hierbij op zijn zijkant terecht. De twee inzittenden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de derde betrokkene is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis

Een 30-jarige automobiliste uit Apeldoorn reed bij groen licht het kruispunt over vanuit de Laan van Mensenrechten rechtdoor in de richting van de Europaweg. Een 26-jarige automobilist uit Beekbergen, kwam vanaf de Koning Stadhouderlaan en reed bij rood licht voor hem het kruispunt op. Hierdoor ontstond een aanrijding tussen beide auto’s. Het voertuig van de man uit Beekbergen kwam op zijn kant tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De bestuurder zelf en zijn passagier, een 38-jarige vrouw uit Apeldoorn, zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is een bloedproef afgenomen bij de 26-jarige bestuurder om vast te stellen of eventueel sprake is geweest van rijden onder invloed. De 30-jarige vrouw is voor controle door het ambulancepersoneel meegenomen. Beide auto’s zijn weggesleept.