+ Poging diefstal navigatiesysteem uit politieauto

Geplaatst op 14 mei 2010, om 18:20 uur

PUTTEN – In de nacht van donderdag op vrijdag 14 mei heeft iemand rond 00:30 uur geprobeerd een navigatiesysteem te stelen uit een politieauto die geparkeerd stond aan de Klaas Bosstraat in Putten. De politie is op zoek naar getuigen van de poging diefstal.

Agenten waren ter plaatse vanwege een melding bij een horecagelegenheid. Een 35-jarige vrouw uit Putten was daar onwel geworden en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Toen agenten weer terugkeerden bij hun politievoertuig, zagen zij dat iemand geprobeerd had het navigatiesysteem te stelen. Deze was met grof geweld losgetrokken en de afstandsbediening was wel weg. De politie is op zoek naar getuigen en vraagt hen om contact op te nemen via 0900-8844.

Minderjarige fietsendief aangehouden

’t HARDE – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 14 mei een 17-jarige jongen uit Elburg aangehouden voor diefstal van een fiets. Agenten betrapten de jongen op heterdaad toen zij zagen dat de jongen op het station van ’t Harde een fiets meenam die niet van hem was.

Surveillerende agenten zagen rond middernacht de jongen bij de fietsenstalling van het NS station in ’t Harde. Hij probeerde de sloten van enkele fietsen te forceren. Uiteindelijk ging hij er vandoor op een niet afgesloten fiets. De agenten hielden de jongen staande op de Eperweg en hij verklaarde direct dat de fiets niet van hem was. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De jongen zal worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject voor een passende strafmaatregel.

Beginnend bestuurder onder invloed

VAASSEN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 14 mei een 20-jarige automobilist uit Vaassen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, omdat hij een beginnend bestuurder is.

De politie hield de automobilist omstreeks 02:00 uur staande op de Kievitstraat in Vaassen, nadat agenten hem zagen rijden zonder verlichting. Een blaastest wees uit dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de man 0,9 promille. Aangezien de man een beginnend bestuurder is, is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Motorrijder gewond bij eenzijdig ongeval

EMST – Een 34-jarige motorrijder uit Apeldoorn raakte donderdag 13 mei gewond toen hij door onbekende oorzaak met zijn motor ten val kwam op de Oranjeweg in Emst.

De hulpdiensten kregen omstreeks 11:30 uur de melding van het ongeval. Volgens getuigen begon de motor plotseling te slingeren en viel de bestuurder van zijn motor. De Verkeersongevallendienst van de politie deed onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Vermoedelijk is de motorrijder te snel opgetrokken waardoor hij in een slip kwam en de macht over zijn voertuig verloor. De man is met botbreuken per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Autoambulance gestolen

VAASSEN – In de nacht van woensdag op donderdag 13 mei is er bij een autogarage aan De Pirk in Vaassen een autoambulance gestolen.

De diefstal werd donderdagochtend gemeld. Na het forceren van het hekwerk is men het afgesloten bedrijfsterrein op gekomen. Het betreft een twee-assige aanhangwagen met kenteken WX-91-BK. Deze staat inmiddels als gestolen geregistreerd. De politie heeft de zaak in onderzoek.