+ Politie zoekt getuigen van beroving in Doetinchem

Geplaatst op 14 mei 2010, om 18:23 uur

DOETINCHEM – Op dinsdagmiddag 13 mei zijn op de Slingelaan in Doetinchem twee jongens uit Velserbroek slachtoffer geworden van een beroving. Hierbij zijn onder meer hun mobiele telefoons buitgemaakt.

De beroving vond omstreeks 16.15 uur plaats op de Slingelaan in Doetinchem. De jongens van 19 en 20 jaar werden daar opgewacht door vier á vijf jongens. Deze pakten hen vast en werkten hen met geweld tegen de grond. Hierbij liepen ze lichte verwondingen op.  De daders hebben onder meer de mobiele telefoons van de jongens afgepakt. Twee daders vluchtten vermoedelijk weg in een oude, kleine blauw/paarse auto.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het signalement van de daders luidt als volgt: alle jongens waren ongeveer 20 jaar oud, tussen de 1.80 en 1.90 lang, met een normaal postuur. Allen hadden een getinte huidskleur. Eén van hen droeg een lange zwarte jas, een andere jongen droeg een New York Yankees pet.

De politie heeft donderdagmiddag aan het einde van de middag een sms-alert bericht vestuurd over de beroving en heeft een onderzoek ingesteld. Als iemand iets heeft gezien of andere informatie heeft, kan men de politie bellen via 0900- 8844.

Dronken Duitser moet lopend naar huis

LIEVELDE – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 14 mei een 40-jarige Duitser aangehouden op de Europaweg te Lievelde voor het rijden onder invloed van alcohol.

Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 01.30 uur rijden over de Europaweg in Lievelde. Hij viel op doordat hij slingerend over de weg reed. Hierop hebben de agenten de man staande gehouden. Een blaastest ter plaatse wees uit dat de man onder invloed van alcohol was. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 1.8 blies. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Hij is na verhoor (lopend) heengezonden en de politie maakt proces-verbaal op.