+ Bromfietser gewond bij aanrijding in Harderwijk

Geplaatst op 13 mei 2010, om 11:59 uur

HARDERWIJK – Een 17-jarige bromfietser uit Hierden is woensdagmiddag 12 mei gewond geraakt na een aanrijding met een automobilist. De jongeman is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 12:00 uur. Een 19-jarige automobilist uit Hierden reed over het van Goorswegje in Harderwijk. Bij de kruising met de Zuiderzeestraatweg wilde hij linksaf richting Hierden. De 17-jarige bromfietser reed over de Zuiderzeestraatweg richting Hierden en kon niet meer tijdig remmen toen de automobilist de weg opreed. Er ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser ten val kwam en gewond raakte. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Man rijdt zonder rijbewijs onder invloed

VAASSEN – De politie heeft woensdagavond 12 mei een 55-jarige automobilist uit de gemeente Apeldoorn aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De man bleek niet te bezitten over een rijbewijs.

De automobilist werd rond 18:45 uur tijdens een routinecontrole staande gehouden aan de Beatrixweg in Vaassen. Uit een blaastest op straat bleek dat hij onder invloed was. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.2. De man bleek geen rijbewijs te hebben. De politie maakt proces-verbaal op van zowel het rijden onder invloed van alcohol als het rijden zonder rijbewijs.

Verkeerscontrole na klachten

ELSPEET/HULSHORST – Op woensdagmiddag en –avond 12 mei heeft de politie een op diverse locaties verkeerscontroles gehouden naar aanleiding van klachten van omwonenden. Er zijn in totaal 33 bestuurders bekeurd.

Er werd gecontroleerd aan de Staverdenseweg, Nunspeterweg, Stakenbergweg en de Nachtegaalweg in Elspeet. In Hulshorst werd er aan de Harderwijkerweg gecontroleerd.

Er zijn in totaal 16 bekeuringen uitgeschreven voor overschrijding van de maximum snelheid. 14 automobilisten droegen geen gordel, één belde niet handsfree en twee bestuurders hadden geen rijbewijs bij zich.

Scooterrijdsters gewond bij eenzijdig ongeval

HIERDEN – Een 17-jarige scooterrijdster uit Ermelo en haar 17-jarige bijrijdster uit Harderwijk zijn woensdagmiddag 12 mei gewond geraakt na een eenzijdig ongeval. Ze zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 16:55 uur. De scooterrijdster reed over de Zuiderzeestraatweg in Hierden en raakte door onbekende oorzaak van de weg. Hierdoor verloor zij de controle over de scooter waardoor zij ten val kwam. De bestuurster en haar bijrijdster raakten gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis.