+ Dieven met WC-pot aan de haal in Emst

Geplaatst op 2 mei 2010, om 14:08 uur

EMST – Bij een inbraak in een in aanbouw zijnde woning aan de Zuster van Rossumweg in Emst hebben onbekenden sanitair weggenomen.

De inbraak werd zaterdagmiddag 1 mei ontdekt. Het is niet bekend hoe de daders in de woning zijn gekomen. De daders hebben onder meer een toilet, een fonteintje en een kraan weggenomen. De politie is een onderzoek gestart. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 – 8844.

Twee gewonden bij ongeval Harderwijk

HARDERWIJK – Bij een verkeersongeval op de Groene Zoomweg in Harderwijk zijn zaterdag 1 mei twee personen gewond geraakt.

Een 20-jarige vrouw uit Harderwijk reed omstreeks 15.00 uur met haar auto vanaf de rotonde op de Westermeensweg rechtdoor en raakte daarbij vermoedelijk een stoeprand. Hierdoor schoot de auto door en botste ze tegen de auto van een 48-jarige plaatsgenoot die op de Groene Zoomweg reed. Beide bestuurders zijn met nekklachten voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Een eerste onderzoek wees uit dat de vrouw niet in het bezit was van een rijbewijs en dat haar auto niet verzekerd en niet APK-gekeurd was. De politie maakt proces-verbaal op.

Rijbewijs beschonken beginnend bestuurder ingevorderd

HARDERWIJK – Een 25-jarige automobilist uit Ermelo is in de nacht van zaterdag op zondag 2 mei op het Slingerbos in Harderwijk aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man werd omstreeks 04.30 uur staande gehouden voor een alcoholcontrole. Hieruit bleek dat de man onder invloed was van alcohol. De politie heeft de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij 1,4 promille blies. De man is een beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Tweetal aangehouden na bedreiging portier

HARDERWIJK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 2 mei twee 36-jarige mannen uit Harderwijk aangehouden nadat zij de portier van de horecagelegenheid in het centrum van Harderwijk verbaal bedreigden.

De twee mannen werd omstreeks 01.30 uur de toegang tot horecagelegenheid in Harderwijk geweigerd omdat één van hen onder invloed van alcohol was. Hierop bedreigden beide mannen de portier. Agenten die werden gewaarschuwd hebben de twee mannen aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Boete voor openbare dronkenschap

HARDERWIJK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 3 mei op het Stationsplein in Harderwijk een 18-jarige jongen uit Harderwijk aangehouden voor openbare dronkenschap.

De politie zag even na middernacht dat de jongen op het fietspad van de Oranjelaan van zijn fiets viel. Omdat de jongen hierna begon te schreeuwen en omdat hij reed zonder goede fietsverlichting, werd hij staande gehouden. De jongen bleek in kennelijke staat van dronkenschap te verkeren. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Onderzoek wees uit dat de man ook in een horecagelegenheid in Harderwijk overlast had veroorzaakt. Na verhoor is de jongen met een boete heengezonden.