+ Drie jongeren gewond door croftybom

Geplaatst op 19 mei 2010, om 15:52 uur

APELDOORN – Op dinsdagmiddag 18 mei zijn drie leerlingen van een middelbare school aan de Blekersweg in Apeldoorn gewond geraakt nadat een zogenaamde croftybom tot ontploffing kwam.

Twee leerlingen van de school hadden rond het middaguur de bom gemaakt. Deze kwam onverwachts tot ontploffing waardoor drie medeleerlingen gewond raakten. Zij liepen eerstegraads brandwonden op aan armen, gezicht en nek, door een zuur dat gebruikt wordt voor het maken van de bom.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De drie jongeren zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De twee makers van de bom zijn vrijwillig meegegaan naar het politiebureau voor verhoor. Zij verklaarden dat zij erg geschrokken waren van wat er gebeurd is. De politie doet onderzoek naar het incident.

Gebroken kaak door ongeval

APELDOORN – Op dinsdagmorgen 18 mei is een 21-jarige man uit Apeldoorn gewond geraakt bij een ongeval op de Matenpoort in Apeldoorn. Hij is met letsel aan zijn kaak overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval vond omstreeks 07:50 uur plaats. Een 36-jarige man uit Apeldoorn reed in een personenauto op de Matenpoort ter hoogte van Kanaal Zuid richting de Laan van Maten. Vanaf rechts kwam de 21-jarige op zijn fiets aanrijden en stak de weg over zonder voorrang te geven. Hierdoor kwamen de twee in botsing. De fietser is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hier bleek zijn kaak gebroken te zijn.

Auto’s open gebroken in Apeldoorn

APELDOORN – Tussen dinsdag en woensdag 19 mei is er ingebroken in drie auto’s in Apeldoorn. Dit gebeurde aan het Sarabandeplein, de Mariastraat en de 1e Wormenseweg.

Dinsdagochtend in alle vroegte werd op het Sarabandeplein een slot van een auto geforceerd om binnen te komen. Uit de auto nam men onder meer een zaagmachine weg.

Op die ochtend werd uit een bestelbus, die stond te lossen aan de Mariastraat, een aantal pakketten gestolen. Ook hier werd een slot geforceerd.

Op de 1e Wormenseweg werd woensdag omstreeks 03:00 uur een ruit geforceerd om binnen te komen in de auto. Hier heeft men onder meer een navigatiesysteem weggenomen. De politie doet onderzoek naar de inbraken.