+ Twee gewonden bij ongeval in Apeldoorn - GelreNieuws.nl

+ Twee gewonden bij ongeval in Apeldoorn

Geplaatst op 18 mei 2010, om 15:20 uur

APELDOORN – Op maandagavond heeft een ongeval plaatsgevonden op de Kayersdijk in Apeldoorn. Hierbij zijn een 24-jarige vrouw uit Ugchelen en een 55-jarige Apeldoorner overgebracht naar het ziekenhuis.

De aanrijding vond omstreeks 18:30 uur plaats. De vrouw probeerde op de Kayersdijk een naar links afslaande auto te ontwijken. Deze auto, met daarin een 22-jarige Deventenaar, reed voor haar en wilde linksaf de Zwaansprengweg inslaan. De vrouw merkte dit te laat en probeerde naar links te suren de auto te ontwijken.

Tijdens die manoeuvre botste zij op de Apeldoorner die op dat moment op de tegemoetkomende rijstrook reed. Door deze botsing botste zij ook tegen de auto die zij probeerde te ontwijken.

De Apeldoorner liep letsel op aan het hoofd en de vrouw had last van haar nek. Beiden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Man bedreigt ex met vuurwapen

APELDOORN – De politie heeft op maandag 17 mei op de Rembrandtlaan in Apeldoorn een 42-jarige Amsterdammer aangehouden nadat hij die ochtend zijn 36-jarige ex-vrouw uit Apeldoorn ernstig had bedreigd, met vermoedelijk een vuurwapen.

De politie kreeg omstreeks 11.30 uur een melding van de vrouw die met een vuurwapengelijkend voorwerp bedreigd werd in het Sprengenpark. De politie begon direct een zoektocht naar de man, maar werd, ondanks de inzet van diverse politiemensen, niet meer aangetroffen.

Rond 20.30 uur werd de man gesignaleerd nabij winkelcentrum en kon even later worden aangehouden. Een  vuurwapen werd niet aan getroffen. De man werd voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.

Man werkt niet mee aan politieverzoek

APELDOORN – De politie heeft op maandag 17 mei op de Nieuwstraat in Apeldoorn een 19-jarige man uit Apeldoorn aangehouden omdat hij niet meewerkte aan een politieverzoek en de agenten vervolgens beledigde.

De politie hield de man omstreeks 12:15 uur aan. Hij had zijn auto geparkeerd op de Nieuwstraat, waar een parkeerverbod geld. Agenten vroegen hem door te rijden. Dit verzoek negeerde hij echter. Toen hem om zijn legitimatie werd gevraagd probeerde hij met zijn auto weg te komen. De agenten wisten dit te voorkomen en spraken hem hier op aan. Hierop begon te man te schelden en hen te beledigen. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie maakt een proces-verbaal op.

Motorpakken ontvreemd uit motorzaak

APELDOORN – In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een motorzaak aan de Laan van Westenenk in Apeldoorn. Hierbij is een groot aantal motorpakken gestolen met een aanzienlijke waarde.

De inbraak werd op maandagmorgen ontdekt door een medewerker. Men heeft het dak van de winkel opengeknipt om binnen te komen. Hier konden de motorpakken worden weggenomen.

De politie onderzoekt de inbraak en vraagt getuigen die iets gezien hebben of informatie hebben dat in verband kan worden gebracht met de diefstal contact op te nemen met de politie via 0900 8844.

Vijfde verdachte aangehouden na mishandeling

APELDOORN – De politie heeft op maandagmiddag 17 mei op de Hoofdstraat een 49-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor mishandeling bij een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat in Apeldoorn op zondag 16 mei.

De politie heeft de man omstreeks 16:00 uur aan. Hij is een van de vijf verdachten van een mishandeling van drie medewerkers van een horecagelegenheid. Vier van de verdachten werden op zondag 16 mei al aangehouden. Twee van hen mochten niet naar binnen bij een besloten feest. Hierdoor ontstond onenigheid en werden de drie medewerkers door de vijf mannen geschopt en geslagen. Een van de slachtoffers brak hierbij zijn neus.

De verdachten zijn ingesloten op het politiebureau voor verhoor en zijn later weer op vrije voeten gesteld. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.