+ Tienermeisjes aangehouden na winkeldiefstal - GelreNieuws.nl

+ Tienermeisjes aangehouden na winkeldiefstal

Geplaatst op 18 mei 2010, om 15:19 uur

WINTERSWIJK – De politie heeft maandag 17 mei twee meisjes uit Winterswijk van 13 en 14 jaar oud, verhoord over winkeldiefstal. Het tweetal was door het personeel van een warenhuis aan de Misterstraat in Wintersijk op heterdaad betrapt toen zij daar enkele sieraden wegnamen.

De politie kreeg omstreeks 16:00 uur de melding van de diefstal. Een medewerker van het warenhuis had gezien dat de meisjes sieraden in hun tassen en jassen stopten en daarna zonder hiervoor te betalen naar buiten liepen. Daar werden ze door de medewerker aangesproken op hun daad. Weer terug in de winkel bekenden de meisjes de diefstal van een viertal paar oorbellen. De meisjes zijn overgedragen aan de politie en de goederen zijn teruggegeven aan het warenhuis. Zij worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject waarbij hen een passende maatregel zal worden opgelegd.

Duo verdacht van fietsendiefstal

DOETINCHEM – De politie heeft maandagavond 17 mei op de Generaal Crerarstraat in Doetinchem een 17-jarige jongen uit Rotterdam en een 19-jarige jongen uit Doetinchem aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets.

De politie kreeg halverwege de avond de melding binnen dat een getuige had gezien dat twee mannen met afgesloten fietsen aan het sjouwen waren. Het vermoeden bestond dat zij gestolen fietsen ‘klaarzetten’ voor verder transport. Naar aanleiding van hun signalement, kon de politie de twee verdachten ter plaatse aanhouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. Ter plaatse troffen agenten één afgesloten fiets aan waarvan het vermoeden bestaat dat deze van diefstal afkomstig is. Deze is in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de fiets.

Handtas uit winkelkar gestolen

WINTERSWIJK – Een 64-jarige vrouw uit Winterswijk is maandagmiddag 17 mei op een parkeerplaats aan de Eelinkstraat in Winterswijk van haar tas bestolen.

De vrouw had boodschappen gedaan en was deze in haar auto aan het inladen toen plotseling een onbekende man op een fiets haar tas uit haar winkelwagentje griste en hiermee wegfietste. Dit gebeurde rond 17:45 uur op de parkeerplaats nabij een bloemenhandel aan de Eelinkstraat in Winterswijk. De politie heeft de diefstal in onderzoek en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.