Gewonden bij ongeval in Zutphen

Geplaatst op 24 mei 2010, om 16:27 uur


ZUTPHEN
– Op maandag 24 mei vond op Den Elterweg in Zutphen een frontale aanrijding plaats tussen twee personenauto’s.

Een 38-jarige man uit Enschede was gestopt om een spelend kind op de rijbaan aan te spreken. Zijn tegenligger zag enkele stilstaande auto’s te laat en reed tijdens een uitwijkmanoeuvre frontaal tegen de auto van de man uit Enschede.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De hulpdiensten kregen omstreeks 15:30 uur de melding van het ongeval. Een 38-jarige automobilist uit Enschede kwam uit de richting van de Kleine Omlegging en wilde in de richting van de Van der Capellenlaan rijden. Op een gegeven moment stopte hij omdat er een kind op de andere rijbaan speelde. Ook enkele tegenliggers waren inmiddels gestopt. De man uit Enschede waarschuwde het jongetje om daar weg te gaan. Op het moment dat deze automobilist weer verder wilde rijden, ontstond er een frontale aanrijding met een 77-jarige automobilist uit Warnsveld. Deze laatste kwam uit de richting van de Van der Capellelaan en had te laat gezien dat er auto’s op zijn rijbaan stil stonden. Hierdoor was hij uitgeweken naar de andere rijbaan en was een aanrijding met de automobilist uit Enschede het gevolg. De bestuurder uit Warnsveld en de overige twee inzittenden, een 77-jarige plaatsgenote en een 76-jarige vrouw in Vorden, zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De Vordense is opgenomen, de

Warnsvelders konden na behandeling weer naar huis. Beide auto’s zijn weggesleept. Het spelende jongetje is ongedeerd gebleven en over de afhandeling  door de politie wordt nog overleg gepleegd.