+ Inbreker doodt kip bij bezoek aan stal

Geplaatst op 19 mei 2010, om 15:55 uur

WINTERSWIJK – De politie is op zoek naar getuigen van een inbraak bij een stal aan de Achterweg in Winterswijk. Eén kip bleek opzettelijk te zijn gedood.

De politie kreeg zondagochtend 16 mei de melding van het incident. De eigenaren van het weiland zagen bij aankomst bij de stal dat de paarden, pony’s en kippen los rond liepen in het weiland, terwijl zij hen hadden achtergelaten in de afgesloten stal. Eén kip werd dood aangetroffen in de stal. In eerste instantie was het vermoeden dat dit het werk was van een vos, maar stille getuigen doen vermoeden, dat een mens verantwoordelijk is voor de dood van de kip. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen die iets gehoord en/of gezien hebben dat met de zaak in verband kan worden gebracht, te bellen met 0900-8844.

Hennepplantage aangetroffen

NEEDE – De politie heeft dinsdag 18 mei bij een onderzoek in een pand aan de Wheemergaarden in Neede een professionele hennepplantage aangetroffen en ontmanteld.

De politie kwam de hennepplantage op het spoor toen men hennep rook bij het dichtgetimmerde pand. In vier ruimtes bleek een hennepkwekerij te zitten. Er werden geen hennepplanten meer aangetroffen. De aangetroffen apparatuur is in beslag genomen en zal worden vernietigd. De 48-jarige eigenaar van het pand is op het politiebureau verhoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Op de bon na negeren van gesloten verklaring

TERBORG – De politie heeft dinsdagmiddag 18 mei een verkeerscontrole gehouden op de Silvoldseweg in Terborg. In verband met wegwerkzaamheden is deze gesloten. Veel weggebruikers negeren echter de verkeersborden.

De weg is afgezet met dranghekken en met een verkeersbord dat weggebruikers verbiedt om deze weg in te rijden. Ondanks dit verbod, blijken weinig weggebruikers zich hieraan te houden. In één uur tijd werden zes automobilisten bekeurd voor het negeren van dit verbod en één bestuurder kreeg een boete voor het rijden over het fietspad.

Overlastveroorzakers bij station bekeurd

DOETINCHEM – De politie heeft dinsdagmiddag 18 mei een viertal personen bij het NS station van Doetinchem bekeurd voor onder meer wildplassen en het drinken op straat.

De politie voert regelmatig controles uit in de omgeving van het NS station vanwege klachten over overlast. Het gaat daarbij om wildplassers en personen die er alcohol drinken en daarbij soms lastig zijn naar treinpassagiers. Een 29-jarige man werd deze keer bekeurd voor het drinken in het openbaar en een drietal mannen in de leeftijdscategorie 20 tot 35 jaar kreeg een boete voor wildplassen.