+ Man betrapt met gestolen koperen leidingen - GelreNieuws        

+ Man betrapt met gestolen koperen leidingen

Geplaatst op 7 mei 2010, om 16:45 uur

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 7 mei een 34-jarige Apeldoorner aangehouden op verdenking van heling dan wel diefstal van koperen leidingen.

Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 05:15 uur fietsen op de 1e Wormenseweg in Apeldoorn met iets onder zijn armen. Toen de fietser de agenten in de gaten kreeg, probeerde hij hen onduidelijk te ontkomen en gooide hetgeen hij onder zijn armen had van zich af. De politie hield de man staande en vond langs de route die de man had gefietst een aantal koperen buizen aan. De man werd aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de koperen leidingen.

Verdachte fietsendiefstal aangehouden

APELDOORN – De politie heeft bij een onderzoek naar een gestolen fiets een 34-jarige Apeldoorner aangehouden. Bij zijn woning trof de politie nog een tiental andere fietsen aan die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn.

De politie kwam de verdachte op het spoor bij een onderzoek naar een gestolen fiets, die bij het station van Brummen was weggenomen. In de schuur bij de woning van de man werden nog eens 7 nette fietsen aangetroffen waarvan het vermoeden bestaat dat deze van diefstal afkomstig zijn. Ook zagen agenten doorgezaagde sloten en een slijptol, waarmee de verdachte vermoedelijk het moment van arriveren van de agenten mee bezig was. Alle fietsen en bijbehoren zijn in beslag genomen. De politie heeft nog geen duidelijkheid waar de aangetroffen fietsen vandaan komen. De man is aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Daarna wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor diefstal van koper

APELDOORN – De politie heeft donderdagmiddag 6 mei twee Apeldoorners van 38 en 48 jaar aangehouden. Het tweetal was door een beveiligingsmedewerker in de kraag gevat in het leegstaande pand van het voormalig Julianaziekenhuis aan de Sprengenweg in Apeldoorn met in hun bezit een tas vol koperen leidingen.

De politie kreeg omstreeks 14:30 uur een melding. Een medewerker van de beveiliging van het voormalige ziekenhuis had twee mannen met een tas vol koperen buizen aangetroffen in het pand. De beveiliger had geconstateerd dat er inderdaad koper was gestolen uit het gebouw. De politie heeft de verdachten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De 38-jarige man betreft een zogeheten veelpleger. Hij blijft vermoedelijk in hechtenis tot aan de rechtszitting. Het koper is in beslag genomen.

Inbraak bij bedrijfspand

APELDOORN – Bij een bedrijfspand aan de Ugchelseweg in Apeldoorn is er ingebroken en brand gesticht. Ook werden er diverse vernielingen gepleegd, waarbij enkele volières met tropische vogels de dupe zijn geworden. Een aantal vogels zijn hierbij weggevlogen.

De inbraak en brandstichting werden donderdag 6 mei gemeld. De eigenaar trof bij aankomst bij het pand, bestemd voor opslag van goederen, een grote ravage aan. Er waren een aantal ruiten ingegooid en diverse kasten die in het pand stonden waren omvergegooid. Ook was er brand gesticht aan een raamkozijn. In het pand stonden een aantal volières met tropische vogels. Enkele kooien waren deels geopend, waardoor een onbekend aantal vogels zijn weggevlogen. Het is nog niet duidelijk of er ook daadwerkelijk spullen zijn weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.