Toevallige passant reed Pardijs aan

Geplaatst op 10 mei 2010, om 18:52 uur

ZUTPHEN – Het 18-jarige slachtoffer van een geweldsincident op de Den Elterweg in Zutphen is zaterdagnacht nadat hij was mishandeld aangereden door een toevallig passerende auto. Dat meldde de politie maandagavond.

Zie ook:
Toch plannen voor stille tocht
Vriend Stefan enige getuige van drama
Toevallige passant reed Pardijs aan
Jongen (18) overleden na zinloos geweld

De twee tienermeisjes die in de nacht van zaterdag op zondag 9 mei in Zutphen werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het geweldsincident op de Den Elterweg in Zutphen, zijn in de loop van zondag op vrije voeten gesteld. Ze blijven voor dit onderzoek als verdachten aangemerkt.

Bij het geweldsincident op de Den Elterweg is het 18-jarige slachtoffer mishandeld. Nadat de verdachten van de mishandeling met hun auto waren weggereden werd het slachtoffer kort daarop aangereden door een toevallig passerende automobilist. Deze bestuurder is gestopt en is inmiddels door de politie gehoord.

Het slachtoffer is met ernstig letsel opgenomen in het ziekenhuis in Nijmegen en daar zondagmiddag aan zijn verwondingen overleden.

De verdachten, de twee tienermeisjes en de 19 jarige jongeman, werden in de loop van de nacht opgespoord en aangehouden.

De vierde verdachte, een 16-jarige jongen uit de gemeente Zutphen werd zondagavond aangehouden.

Allen worden verdacht van betrokkenheid bij het geweldsincident op de Den Elterweg. Het motief voor het geweldsincident is nog niet bekend.

School rouwt om Emiel
Het ROC Aventus in Deventer heeft met verslagenheid gereageerd op het overlijden van leerling Emiel Pardijs.  Hij volgde de bouwopleiding aan het ROC in Deventer. De directie van ROC Aventus in Deventer gaat dinsdag in gesprek met de ouders van Emiel Pardijs. De directie van het ROC wil met de ouders overleggen welke rol de klasgenoten van het slachtoffer kunnen spelen bij de uitvaart. De klas waarin Pardijs zat, had maandag geen les. Dinsdag worden zijn klasgenoten door de school opgevangen.

emielpardijs.hyves.nl