+ Onder invloed en geen rijbewijs

Geplaatst op 12 mei 2010, om 14:02 uur

ZUTPHEN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 12 mei een 27-jarige man uit Zutphen aangehouden op de Schamperdijkstraat in Zutphen voor het rijden onder invloed van alcohol en zonder geldig rijbewijs.

Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 02.20 uur rijden. De auto viel op omdat de bestuurder te hard reed. De agenten volgden de auto, welke een doodlopende straat in reed. Vervolgens parkeerde de bestuurder de auto midden op de Bolwerksweg in Zutphen en ging hij er vandoor. De agenten zijn de man achterna gerend en konden hem op de Schamperdijkstraat staande houden. Een blaastest ter plaatse wees uit dat hij onder invloed van alcohol was. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 0.5 blies. Tevens bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij is heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Diefstal accu’s

ZUTPHEN – Bij een autobedrijf aan de Stoven in Zutphen is in de nacht van maandag op dinsdag 11 mei diefstal gepleegd. Er zijn onder meer accu’s buitgemaakt.

De politie kreeg omstreeks 09.00 uur melding van de diefstal. Men is het terrein opgekomen door een hekwerk te forceren. Er zijn onder meer accu’s meegenomen. De politie onderzoekt de diefstal.