Portier ernstig gewond aan oog

Geplaatst op 29 mei 2010, om 20:50 uur

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag meerdere aanhoudingen verricht in het centrum van Apeldoorn voor het niet voldoen aan een bevel en voor mishandeling.

Bij een horecagelegenheid in het centrum werd omstreeks 02.00 uur een portier met een flesje in het gezicht geslagen waardoor hij ernstig oogletsel opliep. Het flesje ketste af op het achterhoofd van een 23-jarige Apeldoorner, bezoeker van de horecagelegenheid, die hierdoor lichte verwondingen opliep. Aan de hand van getuigenverklaring kon korte tijd later een 18-jarige man uit Apeldoorn worden aangehouden en ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op. De aanleiding van het incident wordt nog onderzocht.

Na diverse kleine opstootjes besloot de politie rond 04.00 uur een deel van het centrum tijdelijk ‘schoon te vegen’. Vier mannen werden aangehouden omdat zij niet wilden voldoen aan het bevel om het gebied te verlaten. Een van hen, een 31-jarige man uit Apeldoorn, probeerde aan zijn aanhouding te ontkomen en vluchtte weg. Een agent die hem probeerde tegen te houden kreeg een vuistslag in het gezicht en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De 31-jarige man kon worden overmeesterd en is aangehouden voor mishandeling van de agent.