+ Beschonken beginnend bestuurder rijdt door na ongeval

Geplaatst op 25 mei 2010, om 12:00 uur

APELDOORN – De politie heeft op maandagavond 24 mei een 33-jarige Apeldoorner aangehouden op verdenking van doorrijden na het veroorzaken van een aanrijding op de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn.

De politie kreeg omstreeks 22.15 uur melding van de aanrijding. Een 20-jarige automobilist uit Ugchelen reed met zijn auto op de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn. Voor hem reed een auto nogal slingerend. De 20-jarige automobilist waarschuwde de bestuurder van de auto door met zijn licht te seinen. Toen hij de auto wilde passeren, reed deze plotseling zijn kant op, waardoor een aanrijding ontstond. Daarna reed de bestuurder door, zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De politie werd ingelicht en kon de bestuurder aan de hand van het kenteken even later aanhouden in zijn woning. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Bij controle bleek de man onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies een promillage van 0.9. Omdat de man een beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingenomen. De man is heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Motorrijder zonder rijbewijs aangehouden

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 25 mei een 26-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op de Lavendelstraat in zijn woonplaats voor het rijden zonder rijbewijs.

De politie zag de man op een crossmotor rijden op de Anklaarseweg in Apeldoorn. De bestuurder viel op, omdat hij geen helm droeg en geen verlichting voerde op zijn motor. Bij het zien van de politie ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. De politie zette de achtervolging in en kon hem uiteindelijk op de Lavendelstraat staande houden. Bij controle bleek de man geen geldig rijbewijs te bezitten en bleek de motor niet verzekerd te zijn. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De motor is in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto-inbraak

APELDOORN – In de nacht van zondag op maandag 24 mei is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Friezenlaan in Apeldoorn. Er is onder meer een navigatiesysteem buitgemaakt.

De inbraak werd maandagochtend ontdekt. Men is de auto binnengekomen door een raam te forceren. Er is onder meer een navigatiesysteem meegenomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek. Zij adviseert om nooit spullen van waarde in de auto achter te laten.