+ Stroomstootwapen en vuurwerk in beslag genomen - GelreNieuws        

+ Stroomstootwapen en vuurwerk in beslag genomen

Geplaatst op 20 mei 2010, om 15:00 uur

APELDOORN – De politie heeft woensdag 19 mei bij een onderzoek in een woning in Apeldoorn een stroomstootwapen in beslag genomen. Ook werd er een geringe hoeveelheid zwaar vuurwerk aangetroffen. Een 50-jarige Apeldoorner is als verdachte aangehouden.

De politie onderzocht de woning na een melding. Er werd een stroomstootwapen en een geringe hoeveelheid zwaar vuurwerk aangetroffen. De 50-jarige bewoner werd aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Het wapen en het vuurwerk zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Diefstal tas uit fietstas

APELDOORN – Een 46-jarige vrouw uit Apeldoorn is woensdagochtend 19 mei op de Asselsestraat in Apeldoorn van haar tas bestolen. De vrouw fietste in de richting van de Prinses Beatrixlaan toen een onbekende man plotseling haar tas uit haar fietstas griste en er mee vandoor ging.

De politie kreeg omstreeks 11:00 uur de melding van de diefstal. De vrouw fietste op de Asselsestraat toen zij plotseling voelde dat er aan haar fietstas gerukt werd. Toen zij omkeek, zag zij dat een onbekende man op een fiets haar tas eruit haalde en ermee vandoor ging. Hij verdween in een zijweg van de Asselsestraat. De politie vraagt eventuele getuige om zich te melden via 0900-8844.

Handeltje gestolen fietsen opgedoekt

APELDOORN – De politie heeft woensdag 19 mei een 55-jarige man uit de gemeente Apeldoorn aangehouden op verdenking van heling van fietsen. Bij zijn woning trof de politie meerdere fietsen aan die als gestolen geregistreerd staan.

De politie deed onderzoek bij de woning van de man naar aanleiding van een anonieme melding. In zijn tuin en een nabije gelegen schuur werden diverse fietsen aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Van twee fietsen was aangifte van diefstal gedaan. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De fietsen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

Shoppen zonder te betalen

APELDOORN – De politie heeft woensdag 19 mei een 39-jarige man en een 32-jarige vrouw uit Litouwen, verhoord over winkeldiefstal. Het tweetal was door het personeel van een warenhuis aan de Hoofdstraat in Apeldoorn op heterdaad betrapt toen zij daar diverse spullen wegnamen.

De politie kreeg omstreeks 15:30 uur de melding van de diefstal. Een medewerker van het warenhuis had gezien dat de man en vrouw boxershorts wegnamen en daarna zonder hiervoor te betalen naar buiten liepen. Daar werden ze door de medewerker aangesproken op hun daad. Weer terug in de winkel bekenden beiden de diefstal van een zevental boxershorts en een koekenpan. De man en vrouw zijn overgedragen aan de politie en de goederen zijn teruggegeven aan het warenhuis. De politie maakt proces-verbaal op.