+ Man steelt friteuse uit winkel Apeldoorn

Geplaatst op 21 mei 2010, om 12:19 uur

APELDOORN – De politie heeft donderdagochtend 20 mei een 47-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor winkeldiefstal. De man had bij een winkel aan de Hoofdstraat in Apeldoorn een friteuse gestolen.

De politie kreeg omstreeks 09:30 uur de melding van de diefstal. Een medewerker van de winkel had gezien dat de man de winkel verliet zonder te betalen voor een friteuse die hij onder zijn arm meenam. De politie kon de verdachte niet veel later naar aanleiding van zijn signalement op de Stationsstraat in Apeldoorn aanhouden. De man had de friteuse op dat moment nog bij zich. De politie maakt proces-verbaal op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Aangehouden voor heling van fiets

APELDOORN – De politie heeft donderdagavond 20 mei een 31-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van heling van een fiets.

De politie zag de man op de Stationsstraat in Apeldoorn door het rode verkeerslicht fietsen. De man werd staande gehouden en bij controle van zijn fiets bleek dat deze als gestolen geregistreerd stond. Toen de politie de man wilde aanhouden, rende hij hard weg. De politie wist de man te achterhalen en hij is overgebracht naar het politiebureau voor verder verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden wegens agressief gedrag

APELDOORN – De politie heeft donderdagavond 20 mei op het Stationsplein in Apeldoorn een 31-jarige man uit Deventer aangehouden nadat hij een beveiligingsmedewerker van de NS had geslagen.

De man viel al op omdat hij zich op het Stationsplein vervelend gedroeg tegenover passanten. Kort daarna nam hij plaats in een stilstaande trein, maar bij controle bleek hij geen geldig vervoersbewijs te hebben. Ondanks meerdere verzoeken van de beveiligingsmedewerkers van de NS weigerde de man zich van het perron te verwijderen. Toen één van de beveiligers de man bij zijn jas pakte om hem met lichte dwang richting uitgang te dirigeren, sloeg hij de beveiligingsmedewerker meermaals op de borst. Hierop heeft het beveiligingspersoneel van de NS de man aangehouden, samen met politieagenten die in de buurt aan het surveilleren waren. De man is overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Fanatieke winkeldief aangehouden

APELDOORN – De politie heeft donderdag 20 mei een 37-jarige man uit Australië aangehouden voor winkeldiefstal. De man bleek uit meerdere winkels in het centrum van Apeldoorn spullen gestolen te hebben.

De politie kreeg omstreeks 17:00 uur de melding dat beveiligingsmedewerkers van een warenhuis aan de Hoofdstraat in Apeldoorn de man hadden aangehouden. Een medewerkster van het warenhuis had gezien dat de man kleding had weggenomen en alarmeerde de beveiliging. Deze ging achter de man aan en zag dat de man in de volgende winkel (ook een warenhuis) een bakje nootjes in zijn zak stopte. Hierop hebben de beveiligingsmedewerkers de man aangehouden en de politie geïnformeerd. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. Uiteindelijk bleek de man uit drie verschillende winkels spullen te hebben weggenomen, waaronder een trainingsjack, sokken en de nootjes. Alle spullen zijn in beslag genomen. De Australiër kreeg een boete van 350 euro. Na betaling van de boete is de man heengezonden.

Rijbewijs drankrijder ingevorderd

APELDOORN – De politie heeft donderdag 20 mei een 48-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

De politie hield de automobilist omstreeks 17:00 uur staande op de Sluisoordlaan in Apeldoorn voor een controle. Een blaastest wees uit dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de man 1,5 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Woninginbraak

APELDOORN – Bij een woning aan de Kruizemuntstraat is donderdag 20 mei ingebroken. Er zijn hierbij voornamelijk sieraden weggenomen.

De bewoonster was aan het begin van de middag even van huis gegaan en ontdekte bij terugkomst dat er was ingebroken. Hoe men is binnengekomen, is niet duidelijk. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om zich te melden via 0900-8844.

Auto’s opengebroken in parkeergarage

APELDOORN – In een parkeergarage aan de Roggestraat in Apeldoorn is donderdagavond 20 mei bij twee auto’s ingebroken. Bij een van deze auto’s werd een laptop meegenomen.

De politie kreeg rond 21:30 uur de melding van de inbraken. Er waren raampjes van de auto’s geforceerd om binnen te kunnen komen. In één van de auto’s lag een laptop in het zicht, deze is weggenomen. De politie heeft de inbraken in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om zich te melden via 0900-8844.