+ Vrachtwagen te hoog voor viaduct in Lochem - GelreNieuws.nl

+ Vrachtwagen te hoog voor viaduct in Lochem

Geplaatst op 26 mei 2010, om 13:54 uur

LOCHEM – Op dinsdag 26 mei reed een vrachtwagen op de Koedijk in Lochem tegen een viaduct. De vrachtwagen bleek te hoog te zijn voor het viaduct.

De hulpdiensten kregen om 14:45 uur de melding van het ongeval. Een verhuiswagen beladen met huisraad reed op de verlengde weg van de Koedijk in de richting van Kijksteeg. Hij bleek echter te hoog voor een viaduct en reed er tegen aan. Het voertuig liep flinke schade op en is weggesleept. De bijrijder is met benauwdheidklachten voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Woninginbraak

LOCHEM – Bij een woning aan de Zwiepseweg in Lochem is dinsdag 25 mei ingebroken. Er is onder andere geld en een navigatiesysteem weggenomen.

De inbraak werd aan het begin van de middag bij thuiskomst van de bewoonster ontdekt. Er is een deur geforceerd om binnen te kunnen komen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Inbraak in camper

LAREN (G.) – In een camper die geparkeerd stond op de parkeerplaats aan de Jonker Emilelaan in Laren (Gld) is dinsdagmiddag 25 mei ingebroken.

De eigenaren van de camper afkomstig uit Soest brachten een bezoek aan het kasteel toen in die tussentijd werd ingebroken in hun voertuig. Er was een raampje geforceerd om binnen te komen. Uit de camper werden twee tassen met inhoud weggenomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om zich te melden via 090-8844.

Politie waarschuwt voor ‘man die riolering komt controleren’

TEUGE – De politie waarschuwt regelmatig voor diefstallen uit woningen waarbij men binnen weet te komen via zogeheten ‘babbeltrucs’. Hierbij belt men aan bij woningen om met een smoes binnen te komen en zo, al dan niet alleen, ongemerkt spullen te stelen.

Dinsdagmiddag 26 mei ontving de politie een melding van een inwoonster van Teuge dat er bij haar was aangebeld. Deze persoon beweerde van de gemeente te zijn en hij vertelde de riolering te komen controleren van alle koopwoningen. De vrouw heeft de man niet binnengelaten. Navraag bij gemeente leerde dat zij van dergelijke werkzaamheden niets afwisten. De politie heeft maar één tip: doe als deze mevrouw en laat niemand zonder legitimatiebewijs binnen die een vreemd verhaal heeft. Controleer zo nodig eerst het verhaal bij de gemeente of andere instantie en bel de politie wanneer u het niet vertrouwt.