+ Diefstal van gereedschap uit schuur - GelreNieuws.nl

+ Diefstal van gereedschap uit schuur

Geplaatst op 26 mei 2010, om 10:10 uur

VORDEN – Uit een schuur bij een woning aan de Brandenborchweg in Vorden is dinsdag 25 mei gereedschap gestolen. Ook mist de bewoner enkele koperen regenpijpen. Deze zijn van de dakgoot afgerukt.

De politie kreeg omstreeks 13:00 uur de melding van de diefstal. De bewoner had zojuist bij thuiskomst ontdekt dat er gereedschap miste uit zijn niet afgesloten schuur. Dit betreft onder andere een boormachine, een compressor en wat elektriciteitsmateriaal. Ook waren er koperen regenpijpen van de dakgoot van de schuur gerukt en weggenomen. De politie heeft de diefstal in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om zich te melden via 0900-8844.

Diefstal kratjes bier

DOETINCHEM – De politie heeft dinsdag 25 mei een 22-jarige man uit ’s-Heerenberg verhoord over een winkeldiefstal. De man was op heterdaad betrapt toen hij bij een supermarkt aan het Willy Brandtplein in Doetinchem zes kratjes bier wilde stelen.

De politie kreeg omstreeks 16:30 uur. Medewerkers waren bezig met een zojuist aangekomen vracht. Deze was gestald aan de achterzijde van de supermarkt, bij het magazijn. Op een gegeven moment zag één van de medewerkers in een beukenhaag van een aangrenzende tuin een man met twee kratten bier staan. Bij het zien van de medewerker rende de man hard weg. Hij werd echter achterhaald door twee personeelsleden van de supermarkt. In zijn auto die de verdachte op een aangrenzende parkeerplaats had staan, werden nog eens vier kratten bier aangetroffen die van de vracht voor de supermarkt afkomstig waren. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De kratten bier zijn allemaal teruggeven aan de supermarkt. De politie maakt proces-verbaal op.

Jongens schroeven verkeersbord van paal

ZEDDAM – De politie heeft dinsdag 25 mei twee jongens van 14 en 15 jaar uit de gemeente Montferland aangehouden voor de diefstal van een verkeersbord. Het tweetal had op het Gerrit Varwijkplein in Zeddam een verkeersbord van zijn paal afgeschroefd en wilden deze mee naar huis nemen.

De politie kreeg omstreeks 20:45 uur de melding van de diefstal. Een getuige had gezien dat de jongens het bord van de paal afschroefden en ermee weg wilden fietsen. De getuige had de jongens echter staande gehouden en de politie gealarmeerd. De politie heeft de jongens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij in het bijzijn van hun ouders zijn verhoord. Het verkeersbord is teruggegeven aan de gemeente en de jongens worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject waarbij een passende maatregel zal worden opgelegd.

Inbraak bij tennisvereniging

BORCULO – In de sportkantine van een tennisvereniging aan de Hoflaan in Borculo is ingebroken. Hierbij is voornamelijk geld weggenomen.

De inbraak werd dinsdagochtend 25 mei gemeld. Men is binnengekomen door een deur te forceren. Hoeveel geld er is weggenomen is niet bekend. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

In de sloot bij eenzijdig ongeval

AZEWIJN – Een 40-jarige automobilist uit Duitsland raakte dinsdagavond 25 mei gewond toen hij op de Netterdseweg in Azewijn met zijn auto in een droge sloot belandde. Hij is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De hulpdiensten kregen omstreeks 23:30 uur de melding van het ongeval. De automobilist reed over de Netterdseweg, komend uit de richting van Doetinchem. De exacte toedracht is nog niet bekend. De bestuurder heeft  wel een langs de weg staande boom geraakt en is vervolgens in de naastgelegen sloot beland. Aangezien de bestuurder naar alcohol rook en met dubbele tong sprak, is er in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.