Duo verdacht van gewapende berovingen

Geplaatst op 26 mei 2010, om 10:03 uur

DIDAM – De politie heeft onlangs een onderzoek naar twee gewelddadige berovingen afgerond. Twee jongens uit de gemeente Montferland (16 en 17 jaar) worden van beide feiten verdacht.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Zij zijn voorgeleid aan de Kinderrechter en daarna aan de Raadkamer van de rechtbank en zitten in voorlopige hechtenis. De slachtoffers zijn van de ontwikkelingen van het politieonderzoek op de hoogte.

De politie hield half april beide tieners aan die verdacht worden van betrokkenheid bij twee gewelddadige berovingen. Zij zouden op 28 maart en 11 april twee slachtoffers met een vuurwapen hebben bedreigd en van hun tas hebben beroofd.

Het eerste slachtoffer betrof een 20-jarige jongeman uit Didam. Hij werd in de nacht van zaterdag op zondag 28 maart in de buurt van sporthal ‘de Muizenberg’ in Didam door twee jongens bedreigd met een vuurwapen. Hij moest zijn tas en mobieltje afgeven.

In de nacht van zaterdag op zondag 11 april overkwam een 28-jarige plaatsgenote hetzelfde . Zij werd op de Acacia in Didam ook met een vuurwapen bedreigd door de passagier van een bromfiets. Deze griste haar tas weg en sprong achterop de wachtende bromfiets, waarna het duo er vandoor ging.

Bij het onderzoek is een nepvuurwapen veilig gesteld en ook het mobieltje van het eerste slachtoffer. De verdachten zitten in voorlopige hechtenis.