+ Vrouw na pinnen van tas beroofd

Geplaatst op 6 mei 2010, om 14:04 uur

APELDOORN – Een 59-jarige vrouw uit Apeldoorn is woensdagmiddag 5 mei op De Violieren, bij winkelcentrum de Eglantier, van haar tas beroofd. Ze raakte hierbij licht gewond.

De vrouw had net geld gepind bij een pinautomaat en was op weg terug naar haar auto, toen zij ter hoogte van de achteringang van een kluswinkel in haar rug werd geduwd, ten val kwam en van haar tas werd beroofd door twee jonge mannen. Vervolgens rende het tweetal weg in de richting van De Hoeven. De vrouw liep door de val een schaafwond en enkele pijnlijke plekken op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844. De twee jonge mannen waren naar schatting tussen de 18 en 22 jaar oud, hadden beide een getinte huidskleur, slank postuur en zijn ongeveer 1.80/1.85 lang. Een van hen droeg een wit trainingsjack met zwarte streep, de ander was in het zwart gekleed. Één of beide jongens droegen een donkerkleurige pet.

Jongen met nepwapen aangehouden

APELDOORN – De politie heeft woensdagavond 5 mei een 14-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden. De jongen werd in het Sprengenpark in Apeldoorn aangetroffen met een balletjespistool in zijn bezit. Deze is door de politie in beslag genomen.

De politie kreeg omstreeks 19:00 uur de melding over een groep jongeren in het Sprengenpark, waarbij ook mogelijk een wapen gezien was. Agenten troffen ter plaatsen een aantal jongens in de leeftijd van 12 tot 16 jaar. Een van hen, een 14-jarige jongen uit Apeldoorn, was op dat moment in het bezit van een balletjespistool. De 14-jarige verklaarde de eigenaar van het wapen te zijn en is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het balletjespistool is in beslag genomen. De jongen zal worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar hem een passende strafmaatregel zal worden opgelegd.

Bromfietser zonder helm en onder invloed

APELDOORN – De politie heeft woensdagmiddag 5 mei een 24-jarige Apeldoorner aangehouden. De man reed zonder helm op een bromfiets en was onder invloed van alcohol.

Agenten zagen de man omstreeks 16:00 uur rijden op de Eendrachtstraat in Apeldoorn. Zij hielden hem staande om hem te bekeuren voor het rijden zonder helm. Tijdens de staandehouding roken agenten een alcohollucht bij de bestuurder. Een blaastest wees uit dat de man inderdaad onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de Apeldoorner 0,6 promille. Hij kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal op.

Poging van diefstal van daklood

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 6 mei een 21-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. Hij zou hebben geprobeerd om het daklood van de voormalige Zuiderparkschool aan de Loudonstraat in Apeldoorn te stelen.

De politie kreeg omstreeks 04:00 uur de melding van een verdacht persoon boven op het dak van de school. Toen agenten ter plaatse arriveerden, zagen zij een persoon bij het pand wegrennen. Na een korte achtervolging staakte deze persoon zijn vluchtpoging en konden agenten de man achterhalen. Onderzoek wees uit dat er op het dak van de voormalige school lood was losgemaakt en enkele stukken waren klaargelegd om mee te nemen. Ook werd er gereedschap hiervoor op het dak aangetroffen. De man werd aangehouden op verdenking van poging tot diefstal en is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.