Achterhoek geteisterd door insluipers

Geplaatst op 23 juni 2010, om 14:11 uur

WINTERSWIJK – De politie stelt een onderzoek in naar insluipingen in de Achterhoek, waarbij bewoners worden afgeleid en men het vooral op geld heeft voorzien. Tips over de verdachten zijn welkom op 0900- 8844.

De laatste insluiping vond op donderdag 17 juni plaats bij een oudere bewoner aan de Goossensweg in Meddo. De man kreeg omstreeks 15.15 uur bezoek aan zijn boerderij en werd aan de praat gehouden door een getinte man met een paardenstaart. Kennelijk is iemand anders naar binnen geglipt en heeft kans gezien om geld weg te nemen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie heeft de afgelopen maanden al van vier van dergelijke insluipingen een aangifte opgenomen. Deze vonden plaats in Borculo, Groenlo en nog een keer in Meddo.

Zij vermoedt dat twee of meer verdachten op pad zijn. Hierbij heeft men het vooral voorzien op vrijstaande woningen en boerderijen. Met uiteenlopende smoezen wordt de bewoner naar buiten gelokt en zien één of meer betrokkenen kans om naar binnen te glippen.

Het politieonderzoek heeft nog niet tot een aanhouding geleid. De politie vraagt mensen om alert te zijn en bij onraad zoveel mogelijk informatie aan de politie door te geven. Hierbij wordt gedacht aan een signalementomschrijving en informatie over de gebruikte auto.