Tachtig bestuurders te hard bij controle

Geplaatst op 4 juni 2010, om 18:03 uur

BREDEVOORT – De politie heeft vrijdagmorgen 4 juni op meerdere locaties in het oostelijke deel van de Achterhoek verkeerscontroles gehouden. In totaal kregen 132 bestuurders een bekeuring. Op de wegen waarop gecontroleerd werd gebeuren regelmatig ongevallen.

Er werd op snelheid gecontroleerd op de Misterweg in Bredevoort (N318), de Corleseweg in Winterswijk en de Varsselveldseweg in Lichtenvoorde. 84 bestuurders kregen een bekeuring omdat zij op één van deze wegen te hard reden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Aan de Winterswijksestraat in Bredevoort, de Dennendijk in Winterswijk en de Varsseveldseweg in Lichtenvoorde (N18) werden bestuurders onderworpen aan de algemene controle. Hierbij werden 30 bestuurders bekeurd onder andere voor: het niet dragen van de gordel, niet handsfree bellen en inhalen over doorgetrokken streep. De politie hoopt dat bekeurde bestuurders hun verkeersgedrag voortaan aanpassen zodat het veiliger wordt op de weg.

Met een auto voor Automatic Number Plate Recognition (ANPR) werden passerende kentekens gescand. 18 kentekens bleken in een politiesysteem geregistreerd te staan. De bestuurders werden staande gehouden en gegevens werden ter plaatse gecontroleerd. Uit de controle bleek dat de voertuigen onder andere geregistreerd stonden voor schorsing van de verzekering, openstaande bekeuringen en het rijden zonder geldige APK. De bestuurders kregen een bekeuring.

De wegen waarop de politie gecontroleerd heeft staan bekend als wegen waarop relatief veel ongevallen gebeuren. Zo is de kans op een ongeval op de N318 bij Aalten zelfs 27% hoger dan op andere wegen in de provincie.