Dronken WK-kijker botst twee keer

Geplaatst op 15 juni 2010, om 14:25 uur

BRUMMEN – Een 20-jarige beginnend bestuurder uit de gemeente Brummen is maandagmiddag 14 juni aangehouden. Hij had onder invloed van alcohol twee aanrijdingen veroorzaakt. De jongeman verklaarde voetbal te hebben gekeken waarbij hij de nodige alcohol tot zich had genomen. Niemand raakte er gewond.

Het aanrijdingen werden rond 16:30 uur bij de politie gemeld. Een 20-jarige automobilist was op de Tuinstraat in Brummen tegen een tegenligger en verderop tegen een geparkeerde auto gebotst. De jongeman was na de aanrijdingen doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Korte tijd later meldde hij zich toch op de plaats van de aanrijdingen.

Uit een blaastest bleek dat hij gedronken had. De jongeman werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.6. Dat is acht keer het maximum toegestane promillage voor beginnend bestuurders.

Uit de verklaring van de jongen bleek dat hij tijdens het kijken naar de WK-wedstrijd Nederland – Denemarken een ruime hoeveelheid alcohol gedronken had. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is ingevorderd. De politie controleert de komende tijd extra op alcoholgebruik tijdens het WK-voetbal.