Grote brand Deventer onder controle - GelreNieuws.nl

Grote brand Deventer onder controle

Geplaatst op 30 juni 2010, om 21:58 uur


DEVENTER
– In de woning boven Bakker Bart aan de Lange Bisschopstraat in Deventer is woensdagavond een grote uitslaande brand ontstaan. Het vuur sloeg over naar het aangrenzende pand. Voor zo ver bekend raakte niemand gewond. De brand was kort na 1 uur ’s nachts onder controle.

De brand brak iets over half tien uit. De brandweer van Deventer rukte met groot materieel uit en kreeg assistentie van meerdere korpsen uit de regio. Ook stond een ambulance standby. De rook die bij de brand vrij kwam was tot in de verre omgeving te zien.

Volgens een getuige zou het vuur zijn ontstaan door de bewoner van de woning boven de Bakker Bart. Hij zou in slaap zijn gevallen terwijl er kaarsen brandden. Toen de bewoner wakker werd stond het huis in lichterlaaie. De bewoner heeft het huis veilig kunnen verlaten. De politie kon dat nog niet bevestigen.

Vanwege instortingsgevaar is het voor de brandweer lastig om het vuur te bestrijden. Twee hoogwerkers werden ingezet. Omstreeks één uur ’s nachts was de brand onder controle. De brandweer was nog tot ver in de ochtend bezig met nablussen.

Om de vele spuiten van bluswater te voorzien werd middels twee grote slangen water uit de IJssel richting de brand gepompt. Enkele wegen zijn hierdoor afgesloten.

Circa 75 bewoners werden geëvacueerd uit hun woningen. De mensen werden tijdelijk opgevangen in het gemeentehuis. Twee panden zijn verloren gegaan en zo’n tien omliggende panden moeten nog worden gecontroleerd door bouw- en woningtoezicht. De gemeente heeft de mensen ondergebracht in hotels als ze niet bij familie of vrienden terecht konden.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com