Stroomstoring door brand in Doetinchem - GelreNieuws.nl

Stroomstoring door brand in Doetinchem

Geplaatst op 1 juli 2010, om 09:38 uur


DOETINCHEM –
Door een brand in een onderverdeelstation in Doetinchem zitten tien- tot vijftienduizend mensen in de omgeving van Doetinchem zonder stroom.

Het probleem ontstond donderdagochtend in een verdeelstation van stroombeheerder Liander in Doetinchem. Vooral het westen van Doetinchem en plaatsen in de gemeente Bronckhorst hebben geen stroom, zegt een woordvoerder van de politie.

Politie en gemeente hebben vanwege de hitte groot alarm geslagen. Er is gekeken of ziekenhuizen en verzorgingshuizen wel noodaggregaten hebben om de airco werkend te houden. Dat blijkt zo te zijn.

De politie houdt zich nu vooral bezig met de gevolgen van de storing voor de volksgezondheid. Twee verkeerslichten doen het niet, maar dat leidt niet tot problemen. Ook twee spoorwegovergangen hebben geen stroom. De treinen passeren daar nu stapvoets.

Het onderstation aan de Keppelseweg werd kort na 9 uur getroffen door een korte, maar felle brand. Kort daarop viel in een groot deel van Doetinchem en in omringende plaatsen, zoals Zelhem, Hummelo, Langerak en Hengelo, de stroom uit.

Volgens een woordvoerder van de politie kan het nog wel even duren voordat de stroom weer wordt ingeschakeld. “De stroom gaat gefaseerd weer aan. Het kan wel nog uren duren voordat iedereen weer stroom heeft.”

Liander is volop bezig de problemen te verhelpen. “Eerst moeten we zorgen dat het veilig is, dan onderzoeken we de schade en dan pas kunnen we weer gaan aansluiten. Dat gaat via omleidingen. Daarna gaan we pas repareren.”

Video:

Foto’s: