Politie: Geef nooit je pincode af!

Geplaatst op 21 juni 2010, om 11:36 uur

APELDOORN – Op zaterdagavond is aan de Sprengenparklaan in Apeldoorn een bejaarde vrouw opgelicht in haar woning. Hierbij werd haar bankpas gestolen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De vrouw kreeg omstreeks 19:45 uur bezoek van een jonge vrouw die met een smoes de woning binnen kwam. Tijdens een gesprek met de bewoonster liep zij even weg. Mogelijk om een tweede vrouw binnen te laten die de bankpas onopgemerkt uit de woning van de vrouw heeft gestolen. Later die avond werd de vrouw gebeld door iemand die zich uitgaf als bankmedewerker en de vrouw haar pincode ontfutselde. De volgende dag bleek er een bedrag van haar rekening te zijn afgeschreven.

De vrouw die zich zaterdagavond bij de woning van de gedupeerde vrouw meldde heeft een klein, tenger postuur en was ongeveer 19 à 20 jaar oud. Zij had een getinte huidskleur en kort bruin haar. Zij droeg die avond een grijs/bruin jack en een zwarte handtas. De jongedame verliet de woning van het slachtoffer en liep samen met een andere jonge vrouw richting de Henri Dunantlaan weg. De politie is op zoek naar mensen die deze jonge vrouw of vrouwen hebben gezien, of een van hen ook aan de deur hebben gehad. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900 8844.

Ook waarschuwt de politie met klem om geen vreemden in de woning toe te laten en om ook nooit persoonlijke gegevens zoals een pincode door te geven aan derden, ook al geven zij aan van de bank of de politie te zijn. Bank- en politiemedewerkers zullen hier nooit om vragen.