Politiecel voor dronken tieners

Geplaatst op 5 juni 2010, om 13:45 uur

NUNSPEET/HARDERWIJK – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 5 juni twee tieners aangehouden die onder invloed van alcohol problemen veroorzaakten. Zij zijn ingesloten voor verhoor.

In Harderwijk werd omstreeks 01.05 uur een beroep op de politie gedaan omdat een 18-jarige Harderwijker onder invloed op een bedrijfsterrein aan de Graaf Ottolaan in een leegstaande caravan was geklommen. De jongeman was dusdanig onder invloed dat hij is meegenomen naar het politiebureau en is ingesloten. Hij kon zich zaterdagochtend nagenoeg niets meer herinneren van het gebeurde.

Nog geen tien minuten later zorgde in Nunspeet een 17-jarige jongen uit die plaats voor problemen. Agenten hadden hem met enkele kameraden op de Harderwijkerweg zonder licht zien fietsen. Toen ze de jongeren wilden aanspreken, ging de 17-jarige er te voet vandoor. Hij kon worden gestopt en weigerde zijn naam op te geven. Hij was door alcoholgebruik zeer opstandig en wilde ook zijn identiteitskaart niet tonen. Ook vond hij het nodig om de agenten uit te schelden waarna hij werd aangehouden. Op het politiebureau moest hij tot overmaat van ramp ook nog spugen. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.

Beide jongeren krijgen een bekeuring.