Identiteit Lochemse doden duidelijk

Geplaatst op 1 juli 2010, om 19:54 uur

LOCHEM – De politie die onderzoek heeft gedaan naar de dood van de bewoners van een appartement aan de Lochemse Graanweg kan bevestigen dat het om de 66-jarige bewoner en diens 61-jarige partner gaat. Verder is duidelijk geworden dat er geen derden bij dit familiedrama betrokken zijn.

De man en vrouw werden afgelopen donderdag 24 juni levenloos aangetroffen in hun appartement. Buurtbewoners waren bezorgd en waarschuwden die ochtend rond 10.30 uur de politie.

De politie heeft de afgelopen dagen een uitgebreid onderzoek ingesteld. Hierbij stond de vraag centraal of het hier om een familiedrama ging en of er derden bij betrokken waren. Het rechercheteam heeft vastgesteld dat er geen anderen bij het familiedrama betrokken zijn. Dit is onder andere gebaseerd op het aantreffen van de slachtoffers, sporenonderzoek op de plaats delict en de sectie. Zij doet over de doodsoorzaak en de verdere onderzoeksresultaten in verband met privacy van de slachtoffers en nabestaanden geen nadere mededelingen.

De politie heeft het onderzoek nagenoeg afgerond, met uitzondering van enkele technische onderzoeken waarvan de verwachting is dat deze geen nieuw licht op de zaak zullen laten schijnen.

De familie is over de onderzoeksresultaten van het rechercheteam door het familiekoppel op de hoogte gesteld.