Politie onderzoekt geweldsincidenten - GelreNieuws        

Politie onderzoekt geweldsincidenten

Geplaatst op 29 juli 2010, om 17:34 uur

ZUTPHEN – De politie onderzoekt diverse geweldsincidenten die woensdagavond 28 juli en in de daarop volgende nacht in Zutphen plaats vonden. Vier mensen zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft inmiddels één verdachte aangehouden.

De politie kreeg omstreek 22.30 uur een melding dat in de binnenstad van Zutphen een jongeman met een mes was gestoken. Het 19-jarige Zutphense slachtoffer werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Getuigen hadden zich bij de politie gemeld en de identiteit van de vermoedelijke verdachte werd bekend.

Rond 00.25 uur kreeg de politie een melding dat op de Paapstraat geweld was gepleegd. Agenten troffen een bloedende man aan en hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer, een 28-jarige Arnhemmer, zou samen met een ander op straat zijn aangevallen door meerdere personen. Later in de nacht heeft de politie één van de verdachten, een 21-jarige Zutphenaar, aangehouden. Het onderzoek naar beide incidenten wordt voortgezet.

Terwijl de politie volop met het hierboven vermelde onderzoek bezig was, kreeg zij een melding van de mishandeling van een man in de Laarstraat. Het slachtoffer, een 38-jarige man uit Warnsveld, werd met diverse verwondingen op straat aangetroffen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en tijdens het opnemen van verklaringen op straat meldde zich een 52-jarige Zutphenaar die eveneens in de Laarstraat mishandeld was. De Zutphenaar zou een man hebben betrapt die de fiets van zijn vrouw had gestolen. Toen hij de man hierop aansprak kreeg hij klappen. Diverse mensen hielpen de verdachte van de fietsendiefstal en de Warnsvelder schoot de Zutphenaar te hulp. Beide mannen liepen behoorlijk letsel op en zijn in het ziekenhuis behandeld.

Later in de nacht deden zich in Warnsveld en in de wijk Leesten twee incidenten voor die waarschijnlijk te maken hebben gehad met het incident in de Laarstraat. Het gaat hierbij om vernielingen aan een woning en aan een auto. De politie stelde direct een onderzoek in, maar er werden geen verdachten aangetroffen. Wel zijn diverse namen van mogelijke betrokkenen bij de politie bekend.

In verband met het gebruikelijke politietoezicht van de zomerfeesten en de twee ernstige misdrijven heeft de politie Zutphen hulp gekregen van agenten uit de regio. Zij hebben andere meldingen in Zutphen en omgeving afgehandeld. Ook bij het onderzoek worden in de komende dagen agenten uit de regio ingezet.

De politie zoekt getuigen van deze ernstige incidenten en vraagt hen te bellen met 0900 – 8844. Men kan ook anoniem bellen met 0800- 7000.