Camping ontruimd na overstroming beek

Geplaatst op 27 augustus 2010, om 15:33 uur

DOETINCHEM – In Groenlo is een camping ontruimd nadat een beek buiten haar oevers was getreden. Ook elders in de Achterhoek zorgt het overtollige regenwater voor veel overlast, meldden de gemeente Oost-Gelre en het waterschap Rijn en IJssel vrijdag.

Op camping Marveld in Groenlo zijn ruim honderd caravans zwaar getroffen door de regenval. Tussen de hondervijftig en tweehonderd mensen moesten de camping verlaten. De camping ligt aan de Slinge. Volgens het waterschap is het water er inmiddels weer aan het dalen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het centrum van Lichtenvoorde staat grotendeels blank, evenals delen van het industrieterrein, meldde de gemeente Oost-Gelre. De gemeente raadt bezoekers af naar Lichtenvoorde te komen vanwege de wateroverlast. Ook in Doetinchem is veel wateroverlast. Daar zijn onder meer gymzalen ondergelopen, aldus een zegsvrouw van het waterschap. „Veel water uit de Achterhoek is uit Duitsland afkomstig. Dat komt vaker voor, maar de hoeveelheden zijn nu extreem. Alle gemalen in ons gebied draaien op volle kracht.”

De rivier de Berkel tussen Lochem en Zutphen krijgt ook veel water te verwerken. Het waterschap noemt de situatie daar zorgwekkend, maar van een eventuele evacuatie zoals bij Groenlo is vooralsnog geen sprake.

In Zevenaar is sprake van volle sloten en rioleringen. Ook de grondwaterstand is er hoog. Het leegpompen van ondergelopen kelders heeft daardoor geen zin, meldt de brandweer. Het duurt nog zeker een halve dag voor het water begint te zakken en kelders kunnen worden leeggepompt, aldus de gemeente.