Zwaargewonde bij ongeval Doetinchem - GelreNieuws        

Zwaargewonde bij ongeval Doetinchem

Geplaatst op 26 augustus 2010, om 17:03 uur


DOETINCHEM –
Donderdagmiddag is een 73-jarige vrouw ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de Europaweg / Wijnbergseweg in Doetinchem. Een 63-jarige vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie ontving rond 16:05 uur een melding over de aanrijding, waar een vrachtwagen en twee personenauto’s bij betrokken waren. De 73-jarige vrouw zat in de auto bestuurd door de 63-jarige vrouw (beide afkomstig uit Sliedrecht). Zij kwamen vanaf de Europaweg en wilden de snelweg (A18) opdraaien richting Varsseveld/Enschede. Zij zagen daarbij vermoedelijk de naderende vrachtwagen over het hoofd. De vrachtwagen reed over de Wijnbergseweg, komend uit de richting Zeddam. De vrachtwagenchauffeur maakte een noodstop maar kon de personenauto waar beide vrouwen inzaten niet meer ontwijken. Bij de botsing tussen beide voertuigen raakte de auto van beide vrouwen ook nog een andere auto, bestuurd door een man die verder ongedeerd bleef. Ook de vrachtwagenchauffeur is weliswaar hevig geschrokken, maar raakte niet gewond.

De 73-jarige vrouw is met ernstig hoofdletsel per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. De 63-jarige vrouw kon zelf uit de auto komen en is met lichter, maar onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De Verkeersongevallendienst heeft ter plekke een onderzoek ingesteld. In verband met dit onderzoek en de afsleep van de voertuigen is de oprit naar de snelweg en de Europaweg afgesloten.