Drankrijders betapt in Didam

Geplaatst op 20 augustus 2010, om 12:19 uur

DIDAM – De politie heeft donderdagavond 19 augustus een 43-jarige bromfietser uit ’s-Heerenberg aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs werd hierbij ingevorderd. Voor het zelfde feit werd ook een 24-jarige automobilist aangehouden.

De politie hield de bromfietser omstreeks 22:00 uur staande op de Werfhout in Didam voor een controle. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de man 1,5 promille en dat is zeven keer het toegestane promillage. Daarnaast ging het om een zogeheten beginnend bestuurder en is zijn rijbewijs ingevorderd. De man kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De automobilist werd omstreeks 21:00 uur staande gehouden op de Komweg in Didam vanwege het onnodig voeren van de mistverlichting. Ook bij hem wees een blaastest uit dat de hij onder invloed was van alcohol. Hierop is de bestuurder aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij 0,2 promille blies. Ook de automobilist betrof een beginnend bestuurder. Hij kreeg een rijverbod en een boete.