Bom uit WO-2 gevonden in Hulshorst - GelreNieuws.nl

Bom uit WO-2 gevonden in Hulshorst

Geplaatst op 25 augustus 2010, om 15:42 uur

HULSHORST – In Hulshorst is een tiental huizen ontruimd na de vondst van een bom uit de Tweede Wereldoorlog. Het gaat volgens de politie om een 500-ponder. De bom wordt rond 20 uur tot ontploffing gebracht.

Zie ook: – WO-2 bom Hulshorst onschadelijk gemaakt

De bom is gevonden tijdens werkzaamheden voor de bouw van een ecoduct in de buurt van de A28 en het spoor van Harderwijk naar Nunspeet. Alles binnen een straal van 500 meter rondom de plek waar de bom ligt is alles afgezet en ontruimd, waaronder ook een tweetal campings. De  50 campinggasten en bewoners van  15 huizen kunnen worden opgevangen in het dorpshuis van Hulshorst.

De bom wordt rond 20 uur vanavond tot ontploffing gebracht. Volgens de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is het niet verantwoord om de bom te vervoeren. Daarom wordt de 500-ponder ter plekke tot ontploffing gebracht. De A28 wordt dan tijdelijk afgesloten en het spoorverkeer wordt stilgelegd.

Voorlichter Wob Meijering van de gemeente Nunspeet verwacht dat het niet lang duurt. “Zodra de bom is ontploft, kunnen de mensen terug”, zegt hij. Ook de afsluiting van de A28 en van de spoorlijn zal maar even duren. De bom ligt ter hoogte van Hof van Hulshorst, daar waar de weg en de spoorlijn elkaar bijna raken. Sinds de vondst van de bom rijden de treinen al langzaam.

De gemeente roept mensen op om niet naar Hulshorst te komen omdat het gebied is afgezet  en er verder niets te zien is.

TV-Gelderland eerder vandaag:

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com