Kampioenschappen: Vijf podiumplaatsen voor Hanzesport - GelreNieuws.nl

Kampioenschappen: Vijf podiumplaatsen voor Hanzesport

Geplaatst op 31 augustus 2010, om 20:29 uur

ZUTPHEN –
De Hanzesport junioren C en D hebben zich op zondag 29 augustus in Zwolle tijdens de open Gelders Overijsselse Kampioenschappen van hun beste kant te laten zien. De atleten uit Zutphen en Warnsveld sleepten drie gouden, een zilveren en een bronzen medaille in de wacht.

De dag begon goed met een gouden plak voor de estafette meisjes D-junioren. Met een tijd van 32,75 seconden wisten ze niet alleen ruim eerste te worden, maar haalden ze ook nog eens een seconde van hun beste tijd af.

Mathilde Terleth behaalde bij het verspringen een derde plek (brons) en wist zich tegelijkertijd te plaatsen voor de finale van de 60 m horden. Mathildes finale was bij de eerste drie horden nog heel spannend. Aan het einde van de race had Mathilde een grote voorsprong  kon ze haar tweede en nu gouden medaille ophalen.

De finale 60 m was nog spannender. Astrid Lensink kwam wat trager uit de startblokken dan in de voorronde, maar het tweede deel van de race was zo sterk dat ze uiteindelijk met 0.01 seconde verschil eerste werd.

De vier D-meiden tonen dat ze goed op weg zijn om tijdens de finale van de landelijke competitie in Groningen op 11 september een mooi resultaat te halen.

Bij de junioren C behaald Saskia Lensink een zilveren medaille op de 600 m. Saskia liep een goede race en vlak voor de finish lag ze nog eerste. Helaas bleek een concurrente de race nog beter ingedeeld te hebben en eindigde net voor Saskia. Het was voor Saskia een mooi persoonlijk record en een mooie podiumplek.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com