Man rijdt in op politieagenten bij achtervolging

Geplaatst op 25 augustus 2010, om 17:30 uur

APELDOORN – De politie heeft dinsdagavond 24 augustus een 45-jarige automobilist uit Apeldoorn bij zijn woning aangehouden. De man was er met hoge snelheid vandoor gegaan nadat hij een aanrijding had veroorzaakt bij het politiebureau aan de Vosselmanstraat. Gedurende zijn vlucht reed hij opzettelijk in op meerdere politieagenten.

De man reed omstreeks 20:30 uur diverse malen tegen een paaltje voor het politiebureau en was er vervolgens met hoge snelheid er vandoor gegaan. De politie zette met meerdere eenheden een achtervolging in. Tijdens deze achtervolging reed verdachte opzettelijk in op meerdere agenten die hem wilden laten stoppen en veroorzaakte hij ook diverse verkeersovertredingen. Wegens het gevaar dat dit opleverde voor hemzelf, overige weggebruikers en de politiemensen, werd de achtervolging gestaakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De man is later in zijn woning aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De man kon geen verklaring geven voor zijn gedrag. De politie maakt proces-verbaal op.