Mannen verdacht van woninginbraken - GelreNieuws.nl

Mannen verdacht van woninginbraken

Geplaatst op 17 augustus 2010, om 15:02 uur

DOORNSPIJK/NUNSPEET – De politie Utrecht heeft maandagavond 16 augustus omstreeks 21.15 uur in Soesterberg vier mannen aangehouden die mogelijk betrokken zijn bij een vijftal woninginbraken op de Veluwe. Het gaat om drie mannen uit Utrecht en een man uit Ermelo.

De inbraken vonden plaats in Doornspijk aan de Gerichtenweg, Goorweg en de Wolter Vinkenweg. Aan de Belvederelaan in Nunspeet waren ook inbrekers actief en aan de Buitendijks in Noordeinde werd ook ingebroken. In de meeste gevallen kwam men na vernieling van een raam binnen. Wat er precies is weggenomen bij de inbraken is nog niet helemaal duidelijk.

Volgens getuigen waren bij de inbraken twee mannen op een scooter betrokken. Bijzonderheden over de scooter werden aan de politiemeldkamer doorgegeven.

De bewuste scooter waarop het tweetal zich verplaatste, werd enige tijd later aangetroffen bij Hoevelaken. De twee mannen lieten hun scooter achter en wisten in eerste instantie te ontkomen. Na een tip over twee mannen die onder verdachte omstandigheden in een auto waren gestapt, stelde de politie een onderzoek naar deze auto in. De auto met vier inzittenden werd in Soesterberg aangetroffen door agenten van de politieregio Utrecht. Zij werden aangehouden en overgedragen aan de politie Noord- en Oost-Gelderland. De politie stelt een verder onderzoek in.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com