Politie onderzoekt beroving en ontvoering

Geplaatst op 17 augustus 2010, om 15:51 uur

WEHL/LAAG KEPPEL – De politie stelt een onderzoek in naar de beroving en ontvoering van een 47-jarige man uit Wehl. De man werd maandagavond 16 augustus bij zijn bedrijf aan de Doesburgseweg door meerdere mannen overvallen en meegenomen.

Het slachtoffer zag kans om in Laag Keppel te ontsnappen en kreeg daar hulp van twee jongemannen. De politie wil met hen in contact komen. Later in de nacht werden door de politie Gelderland-Midden twee mannen aangehouden die mogelijk bij de ontvoering betrokken zijn geweest.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het slachtoffer was omstreeks 22.00 uur bij zijn bedrijf aan het werk toen er meerdere mannen het erf opkwamen. Ze bedreigden en mishandelden de man en eisten geld. Het slachtoffer werd in zijn auto meegenomen en zag in Laag Keppel kans om aan zijn belagers te ontsnappen.

In de buurt van een brug heeft hij hulp gekregen van twee jongemannen, waarna de politie werd gebeld. Met de verkregen informatie over de auto van de verdachten werden de omliggende politieregio’s in kennis gesteld. Rond 00.45 uur zagen agenten de bewuste wagen rijden nabij het Velperbroekcircuit in Arnhem Beide inzittenden, twee mannen van 33 en 54 jaar uit Polen, werden aangehouden. Zij zijn overgedragen aan de politie Noord- en Oost-Gelderland voor verder onderzoek.

De politie wil graag in contact komen met de twee jongemannen die rond middernacht het slachtoffer in Laag Keppel hulp hebben geboden. Zij kunnen bellen met 0900 – 8844.