Politie onderzoekt ontvoering - GelreNieuws.nl

Politie onderzoekt ontvoering

Geplaatst op 12 augustus 2010, om 17:19 uur

HARDERWIJK – De politie Noord- en Oost-Gelderland onderzoekt, in nauwe samenwerking met de politie Flevoland, een ontvoering die in de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 augustus heeft plaatsgevonden. In Lelystad is een 24-jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dit incident.

Het slachtoffer, een 35-jarige man uit Harderwijk, reed ’s nachts terug van zijn werk in Lelystad toen hij rond 02:45 uur op de afrit N302 in de richting van de Burgermeester de Meesterstraat in Harderwijk tot stoppen werd gedwongen. Onder bedreiging van een vuurwapen werd de man eerst gedwongen zelf een stuk te rijden, en even later om plaats te nemen in zijn eigen kofferbak. De man is ook geslagen en beroofd van diverse persoonlijke bezittingen. Enige tijd later stopte de auto. Toen het slachtoffer vermoedde dat er niemand meer bij de auto was, kroop hij via de kofferbak naar voren in de auto en liep naar een nabij gelegen woning voor hulp. De man bevond zich op dat moment in Zeewolde.

Aanhouding
Tijdens een surveillance in Lelystad zag de politie diezelfde nacht rond 03.30 uur een auto rijden die er bij het zien van de politieauto vandoor ging. De 24-jarige bestuurder uit Rotterdam is aangehouden op verdenking van heling. Bij hem werden goederen aangetroffen van het slachtoffer van de ontvoering.

De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld, inclusief technisch onderzoek op diverse locaties. De politie onderzoekt of de ontvoering van de 35-jarige man gepleegd is door één of meer personen, en wat het motief was. Als er mensen zijn die iets hebben gezien wat mogelijk met deze gebeurtenissen te maken heeft, kunnen zij de politie bellen via 0900-8844. Anoniem tips doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

De 24-jarige man wordt vrijdag 13 augustus voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank Zutphen.

Het slachtoffer van de ontvoering had geen doktersbehandeling nodig, maar is wel in contact gebracht met Slachtofferhulp.