Rijden onder invloed

Geplaatst op 12 augustus 2010, om 19:00 uur

ZUTPHEN – De politie heeft woensdagavond 11 augustus een 21-jarige automobilist uit de gemeente Brummen en een 16-jarige snorfietser uit Brummen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie hield de automobilist om 19:45 uur staande op de Martinetsingel in Zutphen, omdat agenten zagen dat hij zonder gordel reed. Bij de controle wees een blaastest uit dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Hierop is de beginnende bestuurder aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de man 0,3 promille. Met een boete voor het niet dragen van de autogordel en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed is de automobilist weer heengezonden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De snorfietser werd omstreeks 23:00 uur op de Turfstraat in Zutphen staande gehouden voor een alcoholcontrole. Ook bij hem wees een blaastest uit dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. De jongen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 0,5 promille. De jongen kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal op.